Společnost | Politika

BListy.cz: O luze s prijmy pod 25 000, - Kc cisteho

Hodnocení

Spravedlivější selekce voličů: „Nepartajnická politika“ (podobná advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně. Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli. Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli : „Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (TGM). Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google: http://www.knihy-a.cz/16196/pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-obcanu-nikoliv-korist-politiku nebo: http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

BListy.cz: O luze s prijmy pod 25 000, - Kc cisteho
BListy.cz: O luze s prijmy pod 25 000, - Kc cisteho

Tou nemajetnou a bezcennou lůzou jsou tedy v očích těchto „lidí jiné kategorie“ v podstatě např. všichni učitelé základních i středních škol, mnozí pracovníci státní správy se středním i vysokoškolským vzděláním a celá plejáda zaměstnanců, řemeslníků, o důchodcích nemluvě. V podstatě se zřejmě jedná o velkou část naší platově stále klesající střední třídy.

Když jsem už dříve něco podobného někde zaslechl, tak jsem to považoval za jakýsi výron pomatenosti, za nějaké zdrogované hlasy z přítmí podivných barů, ze šedé zóny napájené špinavými obchody nejrůznějšího druhu. Možná jen marginální a přechodný jev.

Ale opravdu? Abychom se nemýlili! V období sociálních sítí a různých bratrstev kočičí pracky podávané v bílých rukavičkách i našim vlivným úředníkům a politikům není již vůbec důležité, zda se jedná pouze snad o desítky, či třeba stovky takto smýšlejících individuí. Důležitý je jejich vliv. Vždyť tu máme jeden takový dost zvláštní případ denně na očích – LIDEM - pidistranička bez řádných voleb, která je přímo existenční oporou vlády při hlasování o stěžejních zákonech. Stačí pár lidí, schopných i všehoschopných. Tímto LIDEM ještě nespojuji s výše uvedeným problémem.

S jistou mírou pravděpodobnosti lze spekulovat o tom, že tyto zcela zjevně fašistoidní názory vyrostly na hnojišti naší rychlé privatizace, v oblasti stamilionových kšeftů, jejichž zločiny se jen velmi pomalu a občas dostávají na světlo. Řekl bych, že pro tyto zřejmě převážně rychle zbohatlé osoby je demokracie a lidskost sprosté a zcela zbytečné slovo. Člověk rovná se výše jeho příjmu a případná použitelnost(kde to začalo už víme). Jejich příjmy musí být někde kolem 250 000 až třeba 500 000 měsíčně plus/minus, možná i daleko více, takže částka 25 000.- měsíčně je pro ně už mimo oblast jejich rozlišovací schopnosti. Představa, že za tyto peníze žijí i rodiny např. s dvěma dětmi je pro ně mimo jakoukoli představitelnou realitu.

Zdroj: Blisty.cz

Nepřehlédněte

Rezort obrany daroval Červenému krížu nevyužité…

Rezort obrany daroval Červenému krížu nevyužité prikrývky

7.1. | 02:43 Webnoviny.sk

Organizácia ich chce využívať napríklad po povodniach.

Soud už ví, proč zrušit volby. Šuškají si to pražští…

Soud už ví, proč zrušit volby. Šuškají si to pražští politici | Praha politi

7.1. | 02:43 Parlamentnilisty.cz

Obavy ze zrušení voleb dostávají konkrétní podobu. V…

Kužma: Sociálne dávky by si mali ľudia v hmotnej núdzi…

Kužma: Sociálne dávky by si mali ľudia v hmotnej núdzi odpracovať

7.1. | 02:43 Korzar.sme.sk

Rómsku otázku považuje poslanec Štefan Kužma (SDKÚ) za…

Jak číst rychleji a efektivněji? Naučte se opravdu…

Jak číst rychleji a efektivněji? Naučte se opravdu číst!

9.11. | 19:39 Webitech.cz

Naučte se číst rychle a efektivně s online projektem…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym