Sport | Zdraví

Bolesti břicha v těhotenství - jak na bolest břicha?

Hodnocení

Jakékoli bolesti břicha kromě krátkodobých potíží při stolici vyžadují lékařské vyšetření. Mohou být příznakem nejrůznějších gynekologických i jiných komplikací. Pravidelně se opakující bolest nebo tlak v podbřišku, stejně jako bolest v zádech bývá signálem ohrožení těhotenství.

Bolesti břicha v těhotenství - jak na bolest břicha?
Bolesti břicha v těhotenství - jak na bolest břicha?

Bolesti břicha v těhotenství jsou samostatnou kapitolou. Mohou být způsobeny stejnými příčinami jako u jiných lidí (nemoci, infekce apod.), ale může jít i o komplikace s vyvíjejícím se plodem, hrozícím potratem, či předčasným porodem. Proto je u gravidních žen zapotřebí nejen pravidelná kontrola v gynekologických poradnách, ale i včasná diagnostika a léčba jakýchkoliv bolestí a zdravotních problémů.

Jakékoli bolesti břicha kromě krátkodobých potíží při stolici vyžadují lékařské vyšetření. Mohou být totiž příznakem nejrůznějších gynekologických i negynekologických komplikací. Pravidelně se opakující bolest nebo tlak v podbřišku, stejně jako bolest v zádech bývá signálem ohrožení těhotenství.

Čtěte také:

Normální a zdravé těhotenství začíná oplozením vajíčka spermií a jeho uhnízděním v dutině děložní, kde se plod dále vyvíjí. Bohužel až u 1 % ze všech těhotenství, vajíčko do dělohy nedoputuje a uhnízdí se jinde než v děloze. Mimoděložní těhotenství může být velmi závažný, až život ohrožující stav a je velmi důležité ho včas rozpoznat.

U mimoděložního těhotenství se plodové vejce při zanořování chová agresivně a může tak dojít ke krvácení a ohrožení života matky. Krvácení může být pozvolné s pobolíváním podbřišku nebo vzniká náhle s prudkou bolestivostí. Velmi vážný stav vzniká při prasknutí mimoděložního těhotenství. Krvácení bývá z velké části do dutiny břišní, ale žena zpravidla lehce krvácí i navenek z rodidel. Obvykle se to projeví náhlým poklesem tlaku, omdlením.

Zdroj: Bolesti-Bricha.cz

Nepřehlédněte

Zdravé recepty pro každý týden

Zdravé recepty pro každý týden

7.1. | 02:43 Zdravepondeli.cz

Zdravé recepty na každý týden jako inspirace pro racionální…

Osobný tréner

Osobný tréner

21.10. | 11:34 Sparring.sk

Ak chcete zmeniť svoj život a konečne sa začať hýbať, už…

Moje zkušenosti s Andropharmia Slim

Moje zkušenosti s Andropharmia Slim

19.10. | 21:37 Klikacvak.cz

Přebytečné kilogramy mě vždy trápily. Vyzkoušela jsem mnoho…

Nenechte se mýlit: Odpouštění je nesmysl!

Nenechte se mýlit: Odpouštění je nesmysl!

16.10. | 11:17 Zivotbezhranic.cz

Odpuštění - proces, kterým procházíme naprosto všichni, a to…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym