Sport | Zdraví

Energy drinky z Yerba maté

Tawa

14:04 | 14.9.2009
Tawa

Hodnocení

Přírodní a zdravější alternativa klasických energy drinků s nízkým obsahem cukru na bází extraktu z Yerba maté. Legendy klubové scény Berlína na poli energy nápojů.

Energy drinky z Yerba maté
Energy drinky z Yerba maté

Yerba maté je skvělým zdrojem energie, který dokáže úspěšně zahnat únavu a rovněž je často nazývan zdravější alternativou kávy. Výborně se hodí k přípravě různých drinků a chlazených nápojů. Není se pak čemu divit, že se začaly objevovat energy drinky vyrobené na bázi Yerba maté.

Yerba maté nejen, že velmi dobře chutná, ale jak asi všichni ví je rovněž nápojem na kofeinové bázi. Na rozdíl od tradiční kávy není jeho působení tak agresivní a díky svému hodně specifickému složení dokáže na tělo působit postupně a v delším horizontu. Navíc obsahuje značné množství minerálních látek a vitamínů. Více se můžete dozvědět například v článcích: Yerba maté plné vitamínů a minerálů? a Kofein nebo matein v Yerba maté?.

Velmi populární jsou rovněž různé způsoby přípravy. Značné oblibě se především těší příprava na studeno a zejména studená obdoba tradiční přípravy Tereré. Samozřejmostí jsou pak kombinace se sušeným ovocem, čerstvě vymačkanými šťávami, karamelem, nebo pivem.

Mezi nejznámější energy nápoje můžeme zařadit Club-Mate a Flora Power. Oba pocházejí od našich západních sousedů z Německa. Určitě na trhu najdeme ještě několik variant, ale zrovna výše zmíněné druhy můžeme při troše štěstí potkat i v naší české kotlině.

Zdroj: Yerba-Mate.cz

Nepřehlédněte

Zdravé recepty pro každý týden

Zdravé recepty pro každý týden

7.1. | 02:43 Zdravepondeli.cz

Zdravé recepty na každý týden jako inspirace pro racionální…

Osobný tréner

Osobný tréner

21.10. | 11:34 Sparring.sk

Ak chcete zmeniť svoj život a konečne sa začať hýbať, už…

Moje zkušenosti s Andropharmia Slim

Moje zkušenosti s Andropharmia Slim

19.10. | 21:37 Klikacvak.cz

Přebytečné kilogramy mě vždy trápily. Vyzkoušela jsem mnoho…

Nenechte se mýlit: Odpouštění je nesmysl!

Nenechte se mýlit: Odpouštění je nesmysl!

16.10. | 11:17 Zivotbezhranic.cz

Odpuštění - proces, kterým procházíme naprosto všichni, a to…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym