Společnost | Politika

Fedor Gál: Těsně po listopadu 1989…

Hodnocení

Velice pravdive. Neni co dodat. Za vsim stoji touha se dostat k moci a ovladat tak zkorumpovane podnikatele a politiky. Myslim, ze to vse teprve zacina byt zajimave v ceske politice a spolecnosti jako takove. Jedina cesta jak se vsak se moralne a eticky dostat ke svetlu pravdy a poznani, je skrze touhu pravou pravdu a pravou svobodu, která se nalézá pouze v Bohu.

Fedor Gál: Těsně po listopadu 1989…
Fedor Gál: Těsně po listopadu 1989…

Těsně po listopadu 1989 bylo normální, že do politiky vstupovali nestandardní politici a politická uskupení. Odkud se také měli ti standardní vzít. Téměř půl století vlády jediné strany a jediné ideologie udělalo své. Když však více jak dvacet let poté vstupují do politiky opět nestandardní politici a politická uskupení, něco není v pořádku.

V pozadí jsou zřejmě okolnosti naší postmoderní a informační společnosti – rozvolňování hodnot, internet, role medií a marketingu a další, včetně zvláštního chápání demokracie, jako svobody bez odpovědnosti. Výsledkem je, že „nová vlna“ politiků ničí politiku, že po „nových tvářích“ zůstává pachuť a znechucení.

Nestandardní politická uskupení jsou dnes líhní lidí, kteří do politiky přicházejí omylem. To proto, že nepřešli standardní přípravou, selekcí, testy osobní integrity v terénu. Nemám tušení, co s tím. Nemám tušení, jak zbavit politiku pudů a vášní, přitažlivosti pro narcisy, paranoiky, falešné mesiáše, lidi hrabivé a nečestné.

A přitom politika významně zasahuje do všedních životů lidí. Děje se tak přes formování pravidel soužití a kontrolu jejich dodržování, přes tvorbu hospodářské politiky, bezpečnostní politiky, zahraniční politiky, politiky zdraví, vzdělávání a podobně. Někdy fakt stačí několik narušených osobností a společnost se rozkmitá v křečích.

Zdroj: Vera-Tydlitatova.eblog.cz

Nepřehlédněte

Rezort obrany daroval Červenému krížu nevyužité…

Rezort obrany daroval Červenému krížu nevyužité prikrývky

7.1. | 02:43 Webnoviny.sk

Organizácia ich chce využívať napríklad po povodniach.

Soud už ví, proč zrušit volby. Šuškají si to pražští…

Soud už ví, proč zrušit volby. Šuškají si to pražští politici | Praha politi

7.1. | 02:43 Parlamentnilisty.cz

Obavy ze zrušení voleb dostávají konkrétní podobu. V…

Kužma: Sociálne dávky by si mali ľudia v hmotnej núdzi…

Kužma: Sociálne dávky by si mali ľudia v hmotnej núdzi odpracovať

7.1. | 02:43 Korzar.sme.sk

Rómsku otázku považuje poslanec Štefan Kužma (SDKÚ) za…

Jak číst rychleji a efektivněji? Naučte se opravdu…

Jak číst rychleji a efektivněji? Naučte se opravdu číst!

9.11. | 19:39 Webitech.cz

Naučte se číst rychle a efektivně s online projektem…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost