Technika | Herní svět

Florbal se konečně dostává na počítačové obrazovky!

Anonym

10:02 | 27.11.2010
Anonym

Hodnocení

Florbal se stále více prosazuje do úzké společnosti! V severních zemích, jako je Finsko a Švédsko se jedná o jednu z nejoblíbenějších her! U nás to tak zatím není a tak by mohla pomoci při rozvoji i nová hra na počítač!

Florbal se konečně dostává na počítačové obrazovky!
Florbal se konečně dostává na počítačové obrazovky!

Věřím, že když zde zmíním pojem florbal, tak jen malá část lidí nebude vědět oč se jedná! Tak pro ty, kteří tohle slovo nikdy v životě neslyšeli, vysvětlím. Jedná se o sport, podobající se hokeji! Avšak hraje se v tělocvičně a ne na ledě! Míček je výrazně jiný než puk, hraje se většinou s bílým děravým míčkem, vážícím asi jako hrstka bonbónů. Jelikož mám v tímto sportem hodně společného a měl jsem již několikrát možnost kouknout na na větší turnaje, kde jsem také dostal nabídku do několika profesionální týmů, tak jsem tento sport hledal i jako počítačovou hru, ale marně!

Nyní se však ukončují závěrečné práce na hře FBL a začíná revoluce ve zmíněném sportu! Hra se tedy z parket přenesla také na počítačové obrazovky, prozatím jen jako demo, ale zanedlouho si můžeme hru zajistit i v plné verzi! Hra bude uvedena na počest mistrovství světa ve florbale 2010, které se bude konat ve Finsku! A tak se konstrukce hry ujalo finské studio Prodigium. Projekt podporuje také IFF neboli Mezinárodní florbalová federace! Hra byla ve vývoji celé dva roky, nyní se však uvedla do chodu a je volně ke stažení na internetu, ale jak jsem zmínil, jedná se pouze o demo verzi! V nabídce bude tak stejně jako třeba v sérii FIFA či NHL exhibiční nabídka, turnaje, ligy a multiplayerový mód, na který se určitě těší všichni nejvíce! Také bude možnost vytvoření své osoby či kompletního týmu v editoru!

Dle vlastních zkušeností vím, že někteří ani tohle docela jednoduché slovo nedokáží vyslovit, jako můj fotbalový trenér, a tak tomu říkal jednoduše „debilovina s hokejkama“. Na škole je však tato hra na denním pořádku a střídá se společně s házenou, fotbalem, softbalem a basketbalem! Bohužel se moc nedá hrát venku, takže je to docela nákladný sport! Výbava hráče není nijak zvláštní a podobá se spíše fotbalu než hokeji, jedná se o kvalitní sálovou obuv, hokejku, chrániče a štulpny. Brankář již musí mít helmu a další chrániče, jelikož někdy zásahy míčkem opravdu bolí a již po několika hodinách máte stále vzpomínku v podobě malých kuliček třeba na stehně! Já mám to štěstí, že mám velmi kvalitní nadání pro všechny sporty, ale pro florbal jsem jako zrozený! Jak jsem psal v prvním odstavci, měl jsem tu možnost nahlédnout do zázemí profesionálních prvoligových týmů, ale odmítl jsem! Vztah mezi mnou a tímto sportem je opravdu dobrý a tak jsem rád, že se konečně uvedla tato hra i na počítače!

A co vy? Říká vám vůbec něco tato hra? Hráli jste jí někdy? Zkusíte si jí nejprve na počítači a potom se kouknete i na reálný způsob? Je to pouze na vás, ale určitě bych vám doporučoval stáhnout demo a zkusit si zahrát, sice nabídka není nijak moc rozšířená, díky velkému omezení, ale i přes to je grafika dobře propracovaná, na to, že se jedná o první díl!

Zdroj: Bedlive.info

Nepřehlédněte

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze…

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze skříní :: Domácí :: ČT24

7.1. | 02:43 Ct24.cz

Praha – Minulý týden zrušil státní zástupce usnesení o…

Logitech G11 Gaming Keyboard

Logitech G11 Gaming Keyboard

7.1. | 02:43 Alza.cz

Profesionální herní klávesnice, ke které dostanete herní myš…

Shakes a Fidget - Cheat

Shakes a Fidget - Cheat

7.1. | 02:43 Shakes-And-Fidget.cz

Návod jak vydělat neomezené množství zlaťáků a houbiček

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

13.11. | 15:04 Webitech.cz

Jedná se o systém s názvem mClick, který spustila Česká…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost