Technika | Internet

Google Chrome 5 další stabilní verze

Hodnocení

Google s vývojem svého webového prohlížeče Chrome neotálí a včera vydal již pátou stabilní verzi. Finální verzi navíc mohou stahovat jak uživatelé Windows tak zároveň i uživatelé Linuxu a Mac OS, kteří byli dříve vždy tak trochu opomíjení a stabilní verze pro jejich systémy se objevovala až s časovým odstupem. Google Chrome 5 přináší řadu novinek. Kromě vylepšení bezpečnosti a odstranění pěti kritických chyb má být Chrome opět o něco rychlejší.

Google Chrome 5 další stabilní verze
Google Chrome 5 další stabilní verze

Google s vývojem svého webového prohlížeče Chrome neotálí a včera vydal již pátou stabilní verzi. Finální verzi navíc mohou stahovat jak uživatelé Windows tak zároveň i uživatelé Linuxu a Mac OS, kteří byli dříve vždy tak trochu opomíjení a stabilní verze pro jejich systémy se objevovala až s časovým odstupem. Google Chrome 5 přináší řadu novinek. Kromě vylepšení bezpečnosti a odstranění pěti kritických chyb má být Chrome opět o něco rychlejší. Oproti první verzi, kterou Google vydal má být rychlejší až o 213% ve V8 benchmarku a až o 305% v SunSpideru testu.

Pro prohlížeč Google Chrome je k dispozici už pět tisíc rozšíření a začíná být tak slušnou konkurenci pro Mozilla Firefox, který si získal na oblíbenosti právě kvůli množství rozšíření. Google Chrome ve verzi 5 vylepšuje synchronizaci záložek a jejich správu, dále je tu plná podpora pro HTML 5 včetně API pro geolokaci a App Cache a Web Sockets. Nově je také k dispozici technologie pro přetahování souboru přímo do webového prohlížeče například u webového Gmailu. Google také sliboval integrovat Flash Player přímo do prohlížeče. Ten je údajně, ale deaktivován, ale to by se mělo změnit vydáním Flash Playeru 10.1. Finální verze prohlížeče Google Chrome nese označení 5.0.375.55 a stahovat ji můžete na obvyklé adrese http://www.google.com/chrome. Pokud máte nainstalovanou starší verzi, můžete aktualizovat přes záložku „Přizpůsobení a ovládaní Google Chrome" a volbu „O aplikaci Google Chrome“Jak je vidět Google při vývoji prohlížeče nespí a doslova raketovou rychlosti vydává nové a nové verze, které mají čím, dal tím více funkcí, ale rychlostí vykreslování atakuje první příčky všemožných webových testů. Odpovědí pro Google má být uvedení Internet Exploreru 9 a Mozilla Firefoxu 4, který má být údajně pekelně rychlý.

Čtěte také:

A na závěr víte, že je nový Google Chrome 5 rychlejší jak letící brambora, zvukové vlny, nebo elektrický výboj? Nevěříte? Tak se podívejte na následující video. K testu byl použitý MacBook se systémem Windows a 15 Mbps internetové připojením.

Zdroj: Pcmagazin.cz

Nepřehlédněte

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze…

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze skříní :: Domácí :: ČT24

7.1. | 02:43 Ct24.cz

Praha – Minulý týden zrušil státní zástupce usnesení o…

Logitech G11 Gaming Keyboard

Logitech G11 Gaming Keyboard

7.1. | 02:43 Alza.cz

Profesionální herní klávesnice, ke které dostanete herní myš…

Shakes a Fidget - Cheat

Shakes a Fidget - Cheat

7.1. | 02:43 Shakes-And-Fidget.cz

Návod jak vydělat neomezené množství zlaťáků a houbiček

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

13.11. | 15:04 Webitech.cz

Jedná se o systém s názvem mClick, který spustila Česká…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym