Volný čas | Zajímavosti

Gramofon Tesla NC 470

Anonym

07:51 | 13.7.2009
Anonym

Hodnocení

Gramofon Tesla NC 470 se vyráběl v letech 1985-87 v Tesle Litovel a patřil ve své kategorii mezi nejlepší produkty. Vyvážel se pod značkou NAD 5120 (s plochým raménkem z pertinaxu) a Lenco L-802. S poměrem výkon/cena a nadčasovým designem se z něj stala legenda.

Gramofon Tesla NC 470
Gramofon Tesla NC 470

Gramofon Tesla NC 470 se vyráběl v letech 1985-87 v Tesle Litovel a patřil ve své kategorii mezi nejlepší produkty. Vyvážel se pod značkou NAD 5120 (s plochým raménkem z pertinaxu) a Lenco L-802. S poměrem vysoký výkon/nízká cena a nadčasovým designem se z něj stala legenda.

Krátce po revoluci, kdy se koncern Tesla rozpadl, výrobu převzala ETA Hlinsko, kde se však výroba gramofonů po několika letech zastavila. Od roku 1999 výrobu gramofonů přebírá SEV Litovel (zakládají sami bývalí zaměstnanci) a výroba gramofonů Pro-ject se rozjíždí naplno, které úspěšně vyváží do celého světa.

Gramofony v poslední době zažívají comeback. Pokud vlastníte sbírku gramofonových desek, kterou by jste si rádi poslechli a nemáte na čem, není nutné utrácet peníze za drahý gramofon a nebo naopak kupovat levné šmejdy (např. Roadstar). Tesla NC470 je stereofonní chassis gramofon třídy HiFi dodávaný s přenoskou MM VM2102. Na Aukru jej seženete řádově za stovky korun a některé jsou jako nové. Na gramofonu stačí provést několik úprav, které ho po zvukové stránce posunou o kategorii výše. Jedná se o úpravy:

Původní gramofon byl dodáván s konektory DIN. Tento konektor se již nepoužívá a do vašeho audio systému byste ho nezapojili. Proto je nutné tento konektor nahradit konektory RCA (CINCH). Někdy se na Aukru nabízí již takto upravený.

Zdroj: Wall.cz

Nepřehlédněte

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

7.1. | 02:43 Aktualne.centrum.cz

Aktuálně.cz - kompletní zpravodajství, zprávy z domova i ze…

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

7.1. | 02:43 Reflex.cz

Přestože je všeobecně známo, že pěstování konopí je převážně…

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

7.1. | 02:43 Truckynalede.cz

Trucky na ledě jsou zpátky na Prima COOL a také na…

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

4.11. | 13:32 Taborsko.webnode.cz

ČR - V říjnu 2012 vznikla na sociální síti Facebook občanská…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost