Technika | Mobily a PDA

HTC Touch Diamond 2

Anonym

23:20 | 24.1.2010
Anonym

Hodnocení

Pořídil jsem si nový telefon HTC Touch Diamond 2. Než jsem si mobilní telefon koupil pročetl jsem dost psaných i video recenzí a diskusí. Ve výsledku se nechá říci, že to velice povedený mobilní telefon od HTC. Nechci tento model vychvalovat, jako jiné internetové články, ale chtěl bych se zaměřit na vlastnosti telefonu, které mi za tři dni používání osobně moc nesedí.

HTC Touch Diamond 2
HTC Touch Diamond 2

Pořídil jsem si nový telefon HTC Touch Diamond 2. Než jsem si mobilní telefon koupil pročetl jsem dost psaných i video recenzí a diskusí. Ve výsledku se nechá říci, že je to velice povedený mobilní telefon od HTC. Nechci tento model vychvalovat, jako jiné internetové články, ale chtěl bych se zaměřit na vlastnosti telefonu, které mi za tři dni používání osobně moc nesedí.

Mobilního operátora mám Vodafone. Jedna z posledních akcí Vodafonu je, že mohu za měsíc poslat 77 MMS zdarma, takže toho chci využít. Jelikož jsem mobil nekupoval u Vodafonu snažil jsem se ho nastavit, abych mohl MMSky přijímat i odesílat. Nakonec se mi to podařilo, ale výsledný efekt nebyl pro mě osobně vyhovující. Jediné nastavení, které jsem v telefonu našel je Datové připojení, kde je na výběr pouze země a provozovatel. U Vodafone ještě výběr ze služeb pre-paid a post-paid. Pre-paid je předplacená karta a post-paid je zákazník používající tarifní program – paušál. Datové připojení jsem tedy nastavil, mobil bylo nutné restartovat a poté již MMSky fungovali. Problém je v tom, že se tímto nastavením aktivuje i internet. Využívám službu Internet v mobilu na den a aniž bych lezl na internet, chci pouze přijímat a odesílat MMS, přesto mi každý den přijde SMSka, že služba byla aktivována – to se mi nelíbí. Pokud nebudu v dosahu žádné Wi-Fi sítě a budu potřebovat něco hledat na internetu, tak neřeknu. Vlezu na na nějaké stránky a měla by mi přijít SMSka, že jsem si právě aktivoval internet na den. Pokud na webové stránky nepolezu, mělo by se datové spojení využívat pouze pro MMS a za internet neplatit nic. Nejsem si stoprocentně jistý, jestli to je problém mobilu, ale mě se to nelíbí.

Pokud mobilní telefon nabíjím pomocí USB kabelu připojeného k počítači, zobrazí se typ připojení telefonu k PC. Na výběr je ActiveSync, Disk a Sdílení internetu. Při výběru možnosti ActiveSync i Disk (Sdíleni internetu jsem nezkoušel) se jakákoliv datová komunikace vypne. Wi-Fi spojení v nastavení úplně zešedne a Datová komunikace se automaticky vypne. Pokud budu tedy telefon nabíjet pomocí USB kabelu k PC, nemohu nikdy odeslat ani přijmou MMSku.

I přesto že je v telefonu použita 1100 mAh Li-ion baterie, nevydrží nabitá déle jak jeden den. Je pravda, že za dobu co mobil mám, nebyl asi ani hodinku v klidu a převážnou dobu jsem měl zapnuté Wi-Fi a GPS, které určitě zvýší spotřebu, přesto je to dost málo. Jsem zvědavý za pár týdnů, kdy budu mobilní telefon používat normálně, jak dlouho mi baterie vydrží.

Zdroj: Zkusmo.cz

Nepřehlédněte

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze…

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze skříní :: Domácí :: ČT24

7.1. | 02:43 Ct24.cz

Praha – Minulý týden zrušil státní zástupce usnesení o…

Logitech G11 Gaming Keyboard

Logitech G11 Gaming Keyboard

7.1. | 02:43 Alza.cz

Profesionální herní klávesnice, ke které dostanete herní myš…

Shakes a Fidget - Cheat

Shakes a Fidget - Cheat

7.1. | 02:43 Shakes-And-Fidget.cz

Návod jak vydělat neomezené množství zlaťáků a houbiček

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

13.11. | 15:04 Webitech.cz

Jedná se o systém s názvem mClick, který spustila Česká…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym