Společnost

Jaká je EU? Však ona Vám to ráda vysvětlí... za Vaše peníze. Blog - František Matějka

Hodnocení

Jít do spolku s vědomím jeho prospěšnosti, na které se chcete dobrovolně podílet, je hodno svobodného člověka. Jít do spolku, který Vás připraví o peníze, aby Vám za ně říkal, jak je prospěšný, je hodno blbce.

Jaká je EU? Však ona Vám to ráda vysvětlí... za Vaše peníze. Blog - František Matějka
Jaká je EU? Však ona Vám to ráda vysvětlí... za Vaše peníze. Blog - František…

Evropská unie vynakládá každý rok obrovské prostředky nás všech na to, aby v optimistických propagandistických textech, ztvárněných do různých podob, systematicky přesvědčovala lidi o tom, jak je skvělá. Na cedule „financováno z fondů EU“ si řada lidí už pomalu zvykla stejně, jako kdysi na „země, kde zítra znamená už včera“. Na fakt, že jsou to peníze vlastní nebo z nových dluhů lidí v jiných členských státech, si rádoby sociální společnost zvykne rychle a klopí zrak. Mnohdy už ani ne cudně.

Kdybyste náhodou nevěděli, jak přínosný je pro Vás vstup Turecka, Západního Balkánu a Islandu do Unie, vězte, že Vám to Unie za nějaký čas za Vaše peníze vysvětlí. Evropská komise vypsala dotační program v hodnotě 2, 5mil EUR, tedy v přepočtu bratru 62 mil. korun, jehož cílem je „zvýšit povědomí o výhodách a výzvách současného procesu rozšiřování o Západní Balkán, Turecko a Island“. Peníze obdrží na svá díla takové subjekty, které následně občanům předloží nikoli platformu pro otevřenou férovou diskusi, hodnotící věcné argumenty pro a proti, aby měli lidé možnost se sami rozhodnout, zda Turecko (které ve své podstatě v Evropě není), Západní Balkán (který je na posledních příčkách v hodnocení vnitřní bezpečnosti vlastních občanů) nebo Island (který je před bankrotem) do Unie chtějí, ale propagandistickou masírku falešně obhajující výhodnost jejich přijetí (více zde).Řeknete si co je to 62 mil korun? Tak tedy vězte, že Evropská komise je jediným správcem společného rozpočtu, jehož roční objem se pohybuje okolo „pouhých“ 270 EUR na unijní osobu. To při počtu 500mil lidí činí 135 miliard EUR, což je 3, 5 bilionu korun ročně. Celkem 7, 4% z celkového rozpočtu jde na propagandu, která se jmenuje „vnitřní politika“, Na byrokracii, tedy „administrativu“, je to celkem 5, 2%. Propaganda a byrokracie ve stylu „Evropská unie je přítomná v našem každodenním životě, třebaže si to často neuvědomujeme. Snaží se řešit problémy, s nimiž se setkáváme v občanském životě, při nakupování či v zaměstnání“ (oficiální citát), nás všechny stojí ročně celkem 17 miliard EUR. Jsou to peníze všech občanů členských států Unie, které ovšem Komise používá nikoli rovnoměrně pro otevřenou a tolik žádoucí diskusi o EU, ale výhradně a jen pro propagandu své skvělosti.Až zase budou národní vlády obhajovat před občany svých států nedostatek peněz na něco, co má smysl, vzpomeňte si na výše uvedené řádky. Jen abyste věděli, kde jsou také Vaše peníze a k čemu slouží.

Aktuálně nabízím také článek:Svaz pacientů ČR je prý „humanitární a sociálně-poradenská všeobecná organizace pacientů v České republice“. Ne, není. Je to jen další pokus, jak nepostižitelně a bez odpovědnosti mluvit v něčím jménu. Pojďme se dnes podívat na několik základních údajů, které se této „organizace“ týkají...: Svaz pacientů ČR není nic jiného, než další kolona odborů.

Zdroj: Frantisekmatejka.blog.idnes.cz

Nepřehlédněte

Reálné online obchodování s akciemi, indexy, komoditami…

Reálné online obchodování s akciemi, indexy, komoditami a forexem bez nutnosti vkladu

7.1. | 02:43 Plus500.com

Zkuste si online obchodování s akciemi, indexy, komoditami a…

Občania porazili Ficov štát

Občania porazili Ficov štát

7.1. | 02:43 Sme.sk

Ústavný súd: Stavať cesty na súkromných pozemkoch a zakázať…

Problém dnešní demokracie? Nebojuje se s postoji,…

Problém dnešní demokracie? Nebojuje se s postoji, názory a idejemi, ale s lidmi

7.2. | 09:41 Pravyzastupitel.cz

Jedním z velkých problémů současné české demokracie (potažmo…

Lesy ČR: Napřed akciovka a pak burza, plánuje šéf lesů…

Lesy ČR: Napřed akciovka a pak burza, plánuje šéf lesů Sýkora

7.2. | 08:33 Parlamentnilisty.cz

Ministr zemědělství Ivan Fuksa by rád státní Lesy ČR…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost