Kultura | Akce a události

Kulturní bomba, tentokrát divadelní…

Hodnocení

Přijela kamarádka Eva z Vídně. Měla v Praze seminář, ale sobotu si vyhradila pro mě. V pátek lilo jako z konve a počasí sobotní bylo nejisté. Běhat po Praze celý den v dešti a s deštníkem, to byla skoro jistá věc. I vymyslela jsem plán kulturně restaurační. Evě jsem sdělila, že ji čeká české baroko a Prodaná nevěsta.

Kulturní bomba, tentokrát divadelní…
Kulturní bomba, tentokrát divadelní…

V pátek lilo jako z konve a počasí sobotní bylo nejisté. Běhat po Praze celý den v dešti a s deštníkem, to byla skoro jistá věc. I vymyslela jsem plán kulturně restaurační. Evě jsem sdělila, že ji čeká české baroko a Prodaná nevěsta.

Posilněny obědem v osvědčené restauraci Bredovský dvůr (můžu jen doporučit!) vyrazily jsme na výstavu Karel Škréta a jeho doba, instalované ve Valdštejnské jízdárně a Jízdárně Pražského hradu, cíl to mnoha uměnímilovných Čechů i turistů.

No, baroko je baroko, co si budeme povídat, je sice na co se koukat, ale to kvantum svatých a ukřižovaných nás zmohlo. Ovšem malířem mého srdce je stejně Petr Brandl, jenže vzhledem k tomu, že bylo malému Petrovi šest let, když Škréta zemřel, nebyl na výstavě žádný jeho obraz.

Z výstavy jsme se šly vzpamatovat do kavárny Slávie. Stejný nápad měla půlka Prahy – nejdřív výstava, pak Slávie…Ve Slávii nás zaskočila slečna servírka, zcela nevědoucí a neznalá, co že to vlastně mají v nabídce. Eva četla ve vídeňském tisku článek o pražské slavné kavárně a její specialitě banánových řezech, i projevila přání tyto řezy ochutnat. Slečna vůbec netušila, jestli je mají a jak vypadají. Od nás získanou informaci o místní banánové specialitě slyšela poprvé. Trvala na tom, že se musíme podívat do vitríny u vchodu a nahlásit jí číslo zákusku, který ráčíme ochutnat. Vydedukovaly jsme, že osmička by mohla mít něco společného s banány, a měly jsme pravdu. Tedy, já být šéfem kavárny Slávie, tak postavím slečnu do latě! Taky bych zákusky pěkně pojmenovala a jen tak, pro informaci, bych ke každému napsala cenu, to aby chudák zákazník věděl, co ho čeká při placení.

Zdroj: Zajicova.bigbloger.lidovky.cz

Nepřehlédněte

Už to nejde jako za mlada:-)

Už to nejde jako za mlada:-)

7.1. | 02:43 Video.maxizabava.cz

Zábava v důchodu aneb už to tolik nejde:-)

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

7.1. | 02:43 Koule.cz

Slovenští punkrockeři Horkýže slíže vydávají pod názvem V…

Iron Man 3 - první trailer

Iron Man 3 - první trailer

23.10. | 20:39 Filno.pise.cz

Včera jste se mohli podívat na první plakát k filmu Iron Man…

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

7.10. | 14:53 Hudebniakce.cz

Máte kapelu nebo jen rádi zpíváte, chtěli by jste natočit…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost