Koníčky | Cestování

Levné Ryanair letenky – v akci od €8

Elina

11:07 | 24.8.2010
Elina

Hodnocení

Ryanair, irský nízkonákladový přepravce, dnes opět přichází se zlevněnými lety. Akční nabídka letenek se vztahuje na cestovní období 1. září – 30. listopadu 2010. Ryanair letenky je přitom možné si zarezervovat do tohoto čtvrtka, tedy do 26. srpna 2010. My vám ovšem doporučujeme omrknout nabídku společnosti Ryanair co nejdříve, ty nejlevnější letenky totiž bývají pryč než se nadějete!

Levné Ryanair letenky – v akci od €8
Levné Ryanair letenky – v akci od €8

Zdravím a mám dotaz: nemohli by jste uvádět ceny letenek po započítání všech poplatků? Když ceny letenek bez poplatků uvede cestovka, nahlíží se na ní jako na nedůvěryhodnou. Zrovna tak to pak vypadá s Vaším webem. Zkusil jsem si cvičně „booknout“ letenku do Stockholm Skavsta. A ejhle, k ceně letenek (tam i zpět) se započítává 2x Web Check in po 130 a jednou Taxes/Fees za 646. Tak že se k ceně letenky, kterou uvádíte Vy připočítá 906 Kč (za lety tam a zpět). Za jedno zavazadlo si ještě připlatíte hezkých 780 Kč, tak že se nám příplatky zvedli na krásných 1686. Teď si ještě zkuste najít Ryanem inzerovanou letenku za 209 Kč, a zjistíte, že se ceny pohybují od 600 do 2500 Kč (pravda, hledal jsem jen pět minut). Tak že co Vy na to? Nebude lepší uvádět skutečnou cenu? PS: představte si, že by se takhle chovali prodejci aut: „Prodáme Vám auto jen za XXXYYY Kč. K tomu, aby jste s ním ale mohli jezdit, si musíte připlatit za: kola, dveře, okna…“

sdílím nad Ryanairem obdobné znechucení, co se týče postupného načítání ceny letenky. Problém spočívá v tom, že to nemusí být u každé letenky stejné. Když si sama hledám zlevněné lety, stane se mi, že najdu inzerovanou letenku (např. za €8 z Letiště Bratislava) a taxy jsou přitom už v ceně – to je právě ta letenka, u níž je akce. Pak se mi stane, že kliknu na jinou letenku, za „údajně“ stejnou cenu a ono „ejhle“!!, naskočí mi tam taxy. Pokud vám najdu přesně tu šikovnou letenku, kde taxy jsou již zahrnuté, tak problém je, že třeba jsou tam již jen zbylá tři místa. Za hodinu či i méně může být tato letenka v cuku letu pryč a inzerovaná cena je tedy potom již neplatná, s Ryanairem je to tedy takové ošemetné. Co ale udělat můžu, je v každém článku připsat větu – a pozor na poplatky, nezapomeňte si k ceně letenky přičíst 130 Kč za odbavení online a platbu kartou. U některých akcí (a letenek), je ale „online check-in“ také už zahrnut v ceně.

A co se týče zavazadel, máte úplnou pravdu! S Ryanairem je vůbec nejpraktičtější cestovat pouze s příručním a nikoliv s odbavovaným zavazadlem, cena se totiž jinak opět nepříjemně šplhá vzhůru. Takže zásada levné Ryanair letenky je:

Zdroj: Akcniletenky.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym