Technika | Herní svět

Need for Speed: Shift 2 Unleashed – preview | Buchtič blog

Buchtic

08:02 | 14.3.2011
Buchtic

Hodnocení

Minulý pátek, 11. března, jsem opět zavítal do české pobočky Electronic Arts. Tentokráte na prezentaci a herní ukázku blížících se realističtějších Need for Speed s podtitulem Shift 2 Unleashed. Jaké sou a nebylo by lepší u této série zahodit nálepku NFS?

Need for Speed: Shift 2 Unleashed – preview | Buchtič blog
Need for Speed: Shift 2 Unleashed – preview | Buchtič blog

Minulý pátek, 11. března, jsem opět zavítal do české pobočky Electronic Arts. Tentokráte na prezentaci a herní ukázku blížících se realističtějších Need for Speed s podtitulem Shift 2 Unleashed. Na úvod jsme se s dalšími shodli na tom, že prefix NFS již měli zahodit a jmenovat se to mohli čistě jen Shift 2 Unleashed a příště Shift 3 atd. Pod Need for Speed si každý automaticky vybaví ryze arkádové závodění, jakým byli například poslední Hot Pursuit. Proto je holý nesmysl pod jednou značkou vydávat 2 rozdílné série. Nebo se v EA bojí toho, že když vyhodí nálepku NFS, tak to nikdo nebude kupovat?

Ano, tím jsem chtěl naznačit, že Shift 2 posunuje realističnost opět o kousek výš. Nově přináší rádoby pohled z očí jezdce. Tzn., že kolem obrazovky vidíte vnitřek helmy a při zatáčení se kamera nasměruje do zatáčky. Jistě si pamatujete na získávání zkušenostních bodů. Nyní je dostanete jen za správné věci jako je čistá stopa, čisté předjetí a naopak už nezískáte body za otloukání auta o soupeře a další věci, které vás jen připravují o čas a nejsou ani za mák k ničemu dobré. Po dlouhé době se také vrací režim kariéry a Slightly Mad Studios podařilo získat licenci na šampionát FIA GT3 a GT1. Jinak se bude závodit v téměř stejných módech z nichž některé se dočkali výrazného přepracování, například drift, který byl v prvním Shiftu nehratelným. Nově se bude závodit také v noci, či západu slunce, což bude zákeřné. Rozšířily se také možnosti tuningu a nastavení auta, které se projeví na jízdních vlastnostech.

Našince zajisté potěší přítomnost brněnského okruhu, za což vděčíme jistě brněnské části týmu. Kromě Brna bude hra obsahovat dalších téměř 40 tratí a se všemi jejich kombinacemi se bude jednat o více jak 90 tratí. Těšit se můžeme Brands Hatch, Donington, Monzu či Zolder, ale také nebudou chybět městské okruhy jako je Londýně a samozřejmě nesmí chybět Nürburgring. Aut by mělo být k dispozici něco kolem stovky, ale stejně mi poslední dobou přijde, že se všude opakuje pár stejných aut včetně všech možných variant a například na italské automobily vyjma Lamborghini a příležitostně Ferrari se zapomíná.

Hrálo se jak na PlayStationu 3, XBOXu 360 a PC a na všech platformách běžely rozdílné vývojové verze. U konzolí byly navíc připraveny playsety s Logitechem G27, což do hry vnášelo další rozměr. Ovšem u volantů napříč všemi platformami byla patrná dlouhá odezva. Pochválit musím nové základní kruhové menu, které působí mnohem dospělejším dojmem. Druhá generace Autologu si zachovává známé prvky z Hot Pursuit a nově přinese mj. srovnávací žebříčky podle regionu, ale to jsme neměli možnost vyzkoušet.

Zdroj: Buchtic.bloguje.cz

Nepřehlédněte

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze…

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze skříní :: Domácí :: ČT24

7.1. | 02:43 Ct24.cz

Praha – Minulý týden zrušil státní zástupce usnesení o…

Logitech G11 Gaming Keyboard

Logitech G11 Gaming Keyboard

7.1. | 02:43 Alza.cz

Profesionální herní klávesnice, ke které dostanete herní myš…

Shakes a Fidget - Cheat

Shakes a Fidget - Cheat

7.1. | 02:43 Shakes-And-Fidget.cz

Návod jak vydělat neomezené množství zlaťáků a houbiček

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

13.11. | 15:04 Webitech.cz

Jedná se o systém s názvem mClick, který spustila Česká…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym