Auto-moto | Auta

Nejlevnější povinné ručení

Hodnocení

Každý z nás ho zná, každý z nás, kdo vlastní vozidlo, ho platí, ale kdo z nás skutečně ví, jak funguje a co přesně znamená?

Nejlevnější povinné ručení
Nejlevnější povinné ručení

Povinné ručení je platba, která musí být uzavřena opravdu každým majitelem či spolumajitelem registrovaného vozidla. A proč to tak vlastně je? Ručení třetí straně, že veškeré škody vzniklé při dopravní nehodě budou uhrazeny. Pozor však na mylné zaměňování povinného ručení s havarijním pojištěním. Povinné ručení je totiž na rozdíl od havarijního pojištění upraveno zákonem s příslušnou vyhláškou, konkrétně v zákone č. 168/1999 Sb. a jeho neuzavření se trestá. Slušná pokuta či bonus v podobě zákazu řízení na dobu jednoho roku není nic příjemného.

Principem povinného ručení je tedy pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, laicky řečeno, kdo chybuje, ten také platí. Pojistná ochrana se vztahuje na veškeré škody na majetku, zdraví, a ostatní možnosti, jež jsou vyjmenované v příslušném zákoně. Škodu pojišťovna hradí vždy, pokud není porušeno několik pravidel, skrze něž nelze pojistku uplatnit (zákazy z minulých let, alkohol v krvi, vozidlo není způsobilé k povozu apod.).

Při sjednávání povinného ručení je nutné věnovat pozornost limitům - krytí a výlukám pojišťoven. Jistě se vyplatí vybírat s dostatečným náskokem před vypršením pojištění a vybrat si pojišťovnu dle svého gusta a nároků. Ačkoliv minimální výše daná zákonem činí 35 milionů korun, v dnešní době, kdy nový vůz stojí obdobné peníze jako nový dům a vozidel je na vozovkách čím dál více, se může stát cokoliv. Většina pojišťoven pracuje s možností sjednání vyššího limitu, jímž lze případným nepříjemnostem předejít.

Nejlevnější povinné ručení si můžete sjednat jak na pobočce vámi vybrané pojišťovny, tak online přes internet z pohodlí domova, což je neocenitelné a časově nenáročné. Pojištění vozidel snadno najdete v sekci povinné ručení porovnání, kde zadáte parametry vozu a vše máte za pár minut spočítané. Služba je poskytována zdarma a bez jakýchkoliv závazků. V baličkách povinného ručení lze za malý příplatek najít i různá připojištění jako je napříkad pojištění předního skla, stejně tak oken ostatních, úrazové pojištění, rozšířené asistenční služby a jiné.

Zdroj: Pojistovny.com

Nepřehlédněte

Garaxis autopůjčovna Karlovy Vary | Zajímavé.eu

Garaxis autopůjčovna Karlovy Vary | Zajímavé.eu

24.10. | 13:41 Zajimave.eu

Jste-li v Karlových Varech nebo jejich okolí a potřebujete…

Škoda Yeti nejlevnější v historii, ceny od 349.900 Kč

Škoda Yeti nejlevnější v historii, ceny od 349.900 Kč

12.10. | 08:14 Vychytej.cz

Aby Škoda ještě více posílila prodeje svého kompaktního SUV…

Matné logo pomocou tekutej gumy Plasti Dip

Matné logo pomocou tekutej gumy Plasti Dip

22.9. | 22:25 Plasti-shop.sk

Plasti Dip je tekutá guma, ktorá vytvára matný povrch.…

Autopůjčovna Morava

Autopůjčovna Morava

29.8. | 05:38 Autopujcovna-brno.info

Super levná, nízkorozpočtová autopůjčovna. Pronájmy všech…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost