Volný čas | Zajímavosti

Nejznámější konspirační teorie

Anonym

12:05 | 29.12.2010
Anonym

Hodnocení

Připomeňme si nejznámější, respektive mezi veřejností nejrozšířenější, konspirační teorie. I když jsou některé z nich již staršího data, přesto se nad nimi neustále bádá a často vycházejí na světlo nové a nové poznatky, které celou situaci okolo těchto teorií dělají ještě neprůhlednější.

Nejznámější konspirační teorie
Nejznámější konspirační teorie

1. Útok na WTC, 11. září 2001Obecně se přijal status, že útok na budovy World Trade Center byly útokem na USA a že je naplánovala a provedla radikální skupina Talibanu, resp. teroristická skupina, která na ni byla napojena. Americká vláda v čele s tehdejším prezidentem Geogem W. Bushem především na základě toho vyhlásila válku "světovému terorismu". Nejkonkrétněji to odnesl Afghánistán a Irák. V případě Iráku se opírala o informace, že vyvíjí jaderné zbraně. Ty se nepotvrdily. Podle některých konspirátorů si USA "Dvojčata" zničily sami, aby mohli vést válku. Ta měla mít za cíl dostat se k zásobám ropy na Blízkém východě, což se jim v případě invaze do Iráku podařilo.

Jedna z nejbolestivějších částí novodobé americké historie. USA si myslely, že jsou před hrozbami II. světové války v bezpečí a přišel 7. prosinec 1941 a havajská základna Pearl Harbor byla v plamenech a kouři. Japonské letectvo ji doslova rozsekalo. Nikdo útok nečekal. Mýtus bezpečí v USA se rozplynul. Konspirátoři však tvrdí, že britské vojenské informační toky, jejich američtí kolegové a dokonce i prezident Franklin Roosevelt o útoku věděli v předstihu, a nic neudělali. Potřebovali to prý jako reálný důvod, proč vstoupit do války po boku spojenců.

3. Nový světový řád / rád (New World Order)Tato konspirační teorie o novém světovém řádu je postavena na tom, že skupina velmi vlivných lidí, skupin, elit, řídí svět. Vlády jsou v jejích rukou a jako s loutkami nimi manipuluje, aby kontrolovala své aktivity. Podobně je na tom hospodářství. Podle teorie Nového světového řádu jsou média jen hlasitou troubou těchto mocných, aby zbytek světa drželi v nevědomosti, aby si nevšímali realitu. Tato skupina "vyvolených" měla vyvolat řadu válek, aby si upevnila postavení. Má jít o bankéře, ropné magnáty, farmaceutické koncerny, nadnárodní korporace, dokonce někteří tvrdí, že tam patří i královna Alžběta a její rod Windsorů, političtí lídři největších mocností a podobně.

4. Smrt princezny DianyDiana Frances Spencerová, to bylo občanské jméno pozdější manželky britského korunního prince Charlese - lady Diany. Lidé ji však po smrti začali nazývat Princeznou srdcí. Po rozvodu s Charlesem měla neoficiálně - oficiální vztah s Dodim Al-Fayedem. Právě s ním utíkala v autě 30. srpna 1997 v Paříži autem před paparazzi. Havarovali a Diana s Dodim následkům zranění podlehli. Konspirátoři jsou přesvědčeni, že ji dala zabít britská tajná služba, protože měla být těhotná s Al-Fayedem a pro královskou rodinu by to bylo nepřijatelné.

Zdroj: Tajemstvi.eu

Nepřehlédněte

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

7.1. | 02:43 Aktualne.centrum.cz

Aktuálně.cz - kompletní zpravodajství, zprávy z domova i ze…

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

7.1. | 02:43 Reflex.cz

Přestože je všeobecně známo, že pěstování konopí je převážně…

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

7.1. | 02:43 Truckynalede.cz

Trucky na ledě jsou zpátky na Prima COOL a také na…

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

4.11. | 13:32 Taborsko.webnode.cz

ČR - V říjnu 2012 vznikla na sociální síti Facebook občanská…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym