Technika | Hardware a software

Porovnání prohlížečů

Anonym

22:21 | 4.6.2009
Anonym

Hodnocení

Jak jsem slíbil, přichází další test prohlížečů. Ten poslední z února 2009 suvéreně ovládly prohlížeče s jádrem Webkit. Do testu jsem zařadil nově Chromium (Google Chrome pro Linux), ačkoliv není stále oficiálně stabilní. Bohužel také ještě nevyšel Firefox 3.5, tak jsem do testu zařadil pouze betu. A jak test dopadl?

Porovnání prohlížečů
Porovnání prohlížečů

Původně jsem měl tento test již naplánovaný již na květen, ale nakonec se vše zdrželo čekáním na FF 3.5, který stejně nevyšel. Pokud hledáte starší testy pak jsou zde: září 2008, prosinec 2008 a únor 2009. Tak jako vždy nejprve konfigurace počítače použitého k testování, která se od posledně změnila pouze v části software:

Z testu jsem vyřadil již stabilní verzi Firefoxu 3.0, který nemám momentálě nainstalovaný. Podobně jsem z testu vyřadil i Netscape, který je již šíleně zastaralý a krom toho má skoro pořád stejný výsledek. Takže je to zbytečný neustále testovat. Naopak jsem zařadil Chromium. Aktualizoval jsem na Firefox 3.5 beta4 (dříve 3.1), Operu 9 i 10. Samozřejmostí je také nový Konqueror a Arora. Nebudu složitě popisovat test. K testování jsem použil SunSpider JavaScript Benchmark 0.9, kde čím méně tím lépe. Opět jsem přidal i test na ACID3, u něj čím více tím lépe maximem je zde číslo 100.

A vítězem je Chromimum alias Google Chrome pro Linux. Co na dalších místech? Překvapivě další Webkity (pravda z trochu starší implementace WebKitu v Qt) přeskočil Firefox ve své aktuální beta verzi. Za ním pak následují již zmíněné QT/WebKit (též nazývané KPart/WebKit) Arora a Konqueror, po nich je na pátém místě Konqueror s KHTML. A poslední dvě místa okupuje Opera 9 a 10.

Co je pro mě největším zklamáním tohoto testu? Asi "pokrok" Opery 10 beta, která oproti alpha verzi zpomalila. A překvapením je pro mě pak Firefox 3.5 beta4, který poskočil na druhou příčku za vítěze, který ovšem se zdá být kategorií sám pro sebe (i když ve starší verzi, o které jsem psal v tomto článku měl dokonce jen 1522ms).

Zdroj: Tdsystems.okamzite.eu

Nepřehlédněte

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze…

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze skříní :: Domácí :: ČT24

7.1. | 02:43 Ct24.cz

Praha – Minulý týden zrušil státní zástupce usnesení o…

Logitech G11 Gaming Keyboard

Logitech G11 Gaming Keyboard

7.1. | 02:43 Alza.cz

Profesionální herní klávesnice, ke které dostanete herní myš…

Shakes a Fidget - Cheat

Shakes a Fidget - Cheat

7.1. | 02:43 Shakes-And-Fidget.cz

Návod jak vydělat neomezené množství zlaťáků a houbiček

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

13.11. | 15:04 Webitech.cz

Jedná se o systém s názvem mClick, který spustila Česká…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym