Lidé

Proč se ženám zvětšují prsa?

Hodnocení

Evropankám včetně Češek se zvětšují prsa. To je fakt, který v posledních letech potvrdilo hned několik studií. Firma Bravissimo, která vyrábí prádlo pro větší poprsí, minulý týden dokonce oznámila, že zavádí podprsenky s košíčkem číslo L! Tedy prádlo pro ženy s poprsím velikosti 14. Čím to ale je, ž

Proč se ženám zvětšují prsa?
Proč se ženám zvětšují prsa?

Evropankám včetně Češek se zvětšují prsa. To je fakt, který v posledních letech potvrdilo hned několik studií. Firma Bravissimo, která vyrábí prádlo pro větší poprsí, minulý týden dokonce oznámila, že zavádí podprsenky s košíčkem číslo L! Tedy prádlo pro ženy s poprsím velikosti 14. Čím to ale je, že jsou ňadra čím dál větší? Vědci tvrdí, že za to mohou hormony!

Společnost Bravissimo už před dvěma lety zavedla velikost KK, ovšem některé zákaznice stále nebyly spokojené. Patří mezi ně i jednadvacetiletá Terri Smithová z britského Stourbridge, která dosud nosila právě velikost KK. „Každá žena ví, jak nepohodlné je nošení podprsenky, která vám nesedí. Kostice se zarývají do kůže, ramínka nechávají rudé otlačeniny a vaše prsa přetékají z výstřihu. Žádné oblečení vám pořádně nesedí. Ale když jsou vaše prsa ještě navíc velká a těžká, je to nesnesitelné, “ říká Terri.

Prsa „čtrnáctky“ váží pro představu skoro 6, 5 kilogramu. Odborníci si nečekaný zájem o košíčky velikosti L vysvětlují i tím, že ženy napříč Evropou léta nosily podprsenky, které jim byly na zádech příliš volné, ale jejichž košíčky byly naopak moc malé. V poslední době už část žen naštěstí chápe, že prádlo, které skutečně padne, jim zajistí víc pohodlí i hezčí siluetu, a tak v obchodech stále častěji sahají po větších košíčcích, do nichž se jejich ňadra skutečně vejdou. To je tedy jeden důvod, proč se prodává stále víc podprsenek větších velikostí.

Ovšem poptávka po větší velikosti podprsenek nenarůstá jen díky tomu, že ženy konečně zjistily, jak má vypadat padnoucí prádlo. Spolupodílí se i fakt, že objem ženských ňader narůstá. Ještě v 80. letech měla většina žen „dvojky“ – tedy prsa, pro které se vyrábí košíčky B. Je tedy jasné, že ženská prsa rostou. Ale proč?

Zdroj: Prozeny.cz

Nepřehlédněte

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla…

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla Járy Cimrmana

7.2. | 09:10 Aktualne.centrum.cz

Herec a dirigent podlehl v nemocnici zranění, bylo mu 85 let

otevřený dopis

otevřený dopis

6.2. | 17:35 Unipa.cz

unipa, unie porodních asistentek je sdružuje porodní…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog - Václav Vrána

1.2. | 11:30 Vaclavvrana.blog.idnes.cz

Politická satira, myslím si, že je jí stále málo. Upozorňuji…

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

31.1. | 08:46 Zpravy.idnes.cz

Situace v Egyptě připomíná Írán roku 1979. Západu se může…


Komentáře