Kultura | Hudba a MP3

Prodaná nevěsta trochu jinak

Hodnocení

Lidová hra se zpěvy, které budete rozumět. Přijďte se pobavit již v sobotu 21. ledna 2012 ve 14.00 a v 18.00 hodin ve Strašnickém divadle (dříve divadlo Solidarita) v Praze! http://odowakk.blogspot.com/2012/01/opet-prodana-nevesta-tentokrat-v-praze.html

Prodaná nevěsta trochu jinak
Prodaná nevěsta trochu jinak

Pro Českou obec sokolskou bude rok 2012 rokem 150. výročí vzniku Sokola. V rámci oslav tohoto svátku proběhne XV. Všesokolský slet. Historicky první slety byly zahajovány Prodanou nevěstou v Národním divadle v Praze a tato skutečnost se stala inspirací pro pyšelské divadlo.

Prodanou nevěstu nastudovalo společně hned několik sokolských souborů. Partnery Pyšelského divadla se staly Národopisný soubor Formani ze Slatiňan u Chrudimi, který dodal tanečníky, kapelu a zpěváky do sboru; Smíšený pěvecký sbor Gaudim Praha obsadil sboristy a tři sólové role; DS Sokol Lázně Toušeň měl za úkol přivést Komedianty, a Divadlo Pyšely obsadilo sólisty a členy sboru.

A jaké je tedy obsazení? Milan Svoboda (Krušina, sedlák), Martina Linhartová (Ludmila jeho žena), Jana Svašková/Tereza Růžičková (Mařenka, jejich dcera), Luděk Pařízek (Mícha, gruntovník), Martina Vlčková (Háta, jeho žena), Pavel Urban (Vašek, jejich syn), Tomáš Bartáček (Jeník, Míchův syn z prvního manželství), Petr Pilát/ Milan Špale (Kecal, dohazovač), Dušan Müller (Principál komediantů), Radka Vagnerová (Esmeralda, komediantka), Radek Hrdlička (Indián, komediant), děti - Neluš, Tedík, Martínek a další děti, komedianti, vesnický lid a kapela (Členové ochotnického spolku Sokola Pyšely, Členové sokolského divadla z Lázní Toušeň, Členové národopisného souboru Formani ze Sokola Slatiňany, Členové smíšeného pěveckého souboru Gaudium Praha ze Sokola Královské Vinohrady a 1. LF University Karlovy Praha).

V obci Pyšely má ochotnické divadlo prastarou tradici. Žije zde ještě několik pamětníků a přímých účastníků ochotnických divadelních představení. Již před rokem 1900 působil v Pyšelích ochotnický spolek "Havlíček". Vůbec první setkání pyšelských ochotníků proběhlo 5. února roku 2003. Sešlo se 7 lidí a začalo se zkoušení hry Miroslava Horníčka "Dva muži v šachu". Tak vznikl Ochotnický soubor TJ Sokol Pyšely, který si říká Sbor Dobrovolných Ochotnických Liboherců (SDOL).

Zdroj: Benesovsko.info

Nepřehlédněte

Už to nejde jako za mlada:-)

Už to nejde jako za mlada:-)

7.1. | 02:43 Video.maxizabava.cz

Zábava v důchodu aneb už to tolik nejde:-)

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

7.1. | 02:43 Koule.cz

Slovenští punkrockeři Horkýže slíže vydávají pod názvem V…

Iron Man 3 - první trailer

Iron Man 3 - první trailer

23.10. | 20:39 Filno.pise.cz

Včera jste se mohli podívat na první plakát k filmu Iron Man…

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

7.10. | 14:53 Hudebniakce.cz

Máte kapelu nebo jen rádi zpíváte, chtěli by jste natočit…


Komentáře

  • Odowakar Uke

    Odowakar Uke, 15.1.2012 000 13:09

    Už ani ne za týden a od 14h je prý už vyprodáno!

  • Anonym

Oblíbenost