Technika | Hardware a software

Recenze Genius SW-V2.1 1250: Dobré 2.1 reproduktory

Kralik

08:46 | 10.3.2010
Kralik

Hodnocení

Hledáte levné reproduktory za 800, - Kč? Kvalitní repro soustava za skvělou cenu, ale za jakou daň?

Recenze Genius SW-V2.1 1250: Dobré 2.1 reproduktory
Recenze Genius SW-V2.1 1250: Dobré 2.1 reproduktory

Určitě jste si ji všimly nebo všimnete, budete-li hledat jednoduché řešení pro ozvučení jak počítače tak i notebooku. Za osm stovek totiž dostanete 2.1 repro soustavu, s odděleným zesilovačem a subwoofrem o výkonu 20 wattů. S osmi wattovými satelity dostanete konečný výkon 36 wattů.

V balení najdete samozřejmě kromě zesilovače, subwooferu a dvou satelitů také dva klasické kabely oddělené zvlášt, jeden je náhradní a s jedním musíte propojit zvukový výstup počítače se vstupem (AUX) do zesilovače, kde taky zapojíte subwoofer a následně satelity a to pomocí cinche kabelů. Kabel od zdroje pak zapojíte do zásuvky a můžete zkusit vyhrávat. Ze začátku se vám ale určitě stane to, že jeden satelit nebude hrát, nemusíte ale hned panikařit. Zkuste vypnout sestavu hlavním vypínačem na zesilovači vzadu, posléze jej zapnout a stisknout standby mód, či dokonce trošku pootočit kabeláži. Problém se později nebude opakovat, ikdyž jde o opravdu nepříjemnou záležitost, nevadí mi, protože doufám, že se už nebude opakovat.

Co už mi vyloženě vadí je hrozivý fakt standby módu, který tam je bohužel zbytečně. Místo toho aby plnil svojí zcela logickou a samozřejmě i příjemnou funkci jednoduchého vypnutí soustavy pro menší či téměř nulový odběr napětí a proudu, prostě to nedělá. Příkon soustavy je nějakých 11W a když soustavu máte zapnutou nebo vypnutou přes standby mód, stále odebírá zde již uvedené množství. Jak už jsem psal, asi zřejmě na poslední chvíli výrobce zde zavedl hlavní vypínač vzadu zesilovače, který už funguje, jenže vždycky jste pak odkázání soustavu vypnout zezadu. A pak ji zase stejně zapnout a použít ještě tlačítko standby mód, aby se rozsvítila strašně silná, asi supersvítivá, modrá LED dioda a aby soustava začala fungovat a být v plné pohotovosti. Je to úplně otravné, jak standby mód, který soustavu sice vypne, ale k ničemu vám to nepomůže tak i LED dioda, která svíti opravdu strašně hodně a tak jí bude asi potřeba něčím přelepit, čímž tak trošku znehodnotíte nádherný design celé soustavy.

Co už lze, leč pouze subjektivně, kladně ohodnotit je to, proč si člověk sestavu zakoupí. A to asi kvůli zvuku, subwooferu, oddělenému zesilovači a dvěmi satelity obohacené skvělým designem za super cenu. U celé soustavy je zvuk na takové průměrné až trošku nadprůměrné stupnici v jeho cenové kategorii. Soustava hraje čistě, díky oddělenému zesilovači se výrobce neomezoval a i v těch náročnějších požadavcích hraje zvuk nádherně. Zesilovač má nádherné plastové a lesklé ladící potenciometry s velkým rozsahem, není tak třeba problém naštelovat výšky, basy a hlasitost zcela tak jak jak chcete i s příjemným pocitem. Satelity o výkonu 8 wattů nejsou taky vůbec špatné, více než dostačující. Co lze pochválit je tedy zesilovač a ještě taky 8 ohmový subwoofer s výkonem 20 wattů a 5, 25" velikostí, který má kostru udělanou z kvalitního dřeva a basy z něj se linoucí jsou opravdu na dobré úrovni. Až na satelity, které hrajou spíše jen mírně nadprůměrně je celá tato 2.1 soustava skvělou volbou za skvělou cenu.

Zdroj: Filipkrayzel.cz

Nepřehlédněte

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze…

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze skříní :: Domácí :: ČT24

7.1. | 02:43 Ct24.cz

Praha – Minulý týden zrušil státní zástupce usnesení o…

Logitech G11 Gaming Keyboard

Logitech G11 Gaming Keyboard

7.1. | 02:43 Alza.cz

Profesionální herní klávesnice, ke které dostanete herní myš…

Shakes a Fidget - Cheat

Shakes a Fidget - Cheat

7.1. | 02:43 Shakes-And-Fidget.cz

Návod jak vydělat neomezené množství zlaťáků a houbiček

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

13.11. | 15:04 Webitech.cz

Jedná se o systém s názvem mClick, který spustila Česká…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym