Společnost | Politika

Termín komunální volby 2010

Anonym

08:58 | 20.8.2010
Anonym

Hodnocení

V roce 2010 se v České republice konají hned několikery volby. Zatímco ne konci května jsme si zvolili novou vládu a poslali pana Paroubka do věčných lovišť, na podzim nás čekají volby komunální. V komunálních volbách si naopak budeme volit svoje zástupce na radnice a obecní úřady.

Termín komunální volby 2010
Termín komunální volby 2010

V roce 2010 se v České republice konají hned několikery volby. Zatímco ne konci května jsme si zvolili novou vládu a poslali pana Paroubka do věčných lovišť, na podzim nás čekají volby komunální. V komunálních volbách si naopak budeme volit svoje zástupce na radnice a obecní úřady. V některých částech republiky se pak v průběhu podzimu budou konat ještě senátní volby 2010.

Komunální volby 2010 se budou konat na celém území republiky ve stejném termínu. Termín volby stanovil svým rozhodnutím prezident republiky Václav Klaus na pátek a sobotu 15. a 16. říjen 2010. Ve stejném termínu jako komunální volby se pak bude konat i první kolo volby do senátu. V těch se pak bude volit 1/3 nových senátorů.

Výsledek, jaký měly parlamentní volby 2010, byl určitě pro mnoho lidí velkým překvapením (pro některé určitě poněkud hořkým, že pane Paroubku?). Velmi jasně se ukázalo, že voliče v České republice už přestalo bavit sledovat, jak si okoukaní politici, kteří se v politice pohybují již dlouhou dobu, přilepšují na úkor občanů (ne každý si může dovolit dovolenou v Toskánsku, že pane Topolánku).

Parlamentní volby 2010 ale ukázali i něco dalšího. Že lidé se chtějí aktivně podílet na výběru toho, kdo je opravdu bude zastupovat při správě naší země. Mnoho občanů se tak nespokojilo jen s tím, aby si vybrali stranu, která jim nejvíce vyhovuje. Mnoho voličů ale zvolila i konkrétního politika. Díky preferenčním hlasům se tak do politiky dostalo mnoho nových tváří.

Zdroj: Svodka.cz

Nepřehlédněte

Rezort obrany daroval Červenému krížu nevyužité…

Rezort obrany daroval Červenému krížu nevyužité prikrývky

7.1. | 02:43 Webnoviny.sk

Organizácia ich chce využívať napríklad po povodniach.

Soud už ví, proč zrušit volby. Šuškají si to pražští…

Soud už ví, proč zrušit volby. Šuškají si to pražští politici | Praha politi

7.1. | 02:43 Parlamentnilisty.cz

Obavy ze zrušení voleb dostávají konkrétní podobu. V…

Kužma: Sociálne dávky by si mali ľudia v hmotnej núdzi…

Kužma: Sociálne dávky by si mali ľudia v hmotnej núdzi odpracovať

7.1. | 02:43 Korzar.sme.sk

Rómsku otázku považuje poslanec Štefan Kužma (SDKÚ) za…

Jak číst rychleji a efektivněji? Naučte se opravdu…

Jak číst rychleji a efektivněji? Naučte se opravdu číst!

9.11. | 19:39 Webitech.cz

Naučte se číst rychle a efektivně s online projektem…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym