Kultura | Filmy a recenze

The Blind Side - recenze filmu

Hodnocení

Dojemnost, lítost, soucit, pomoc bližnímu svému – tohle Amerika žere a John Lee Hancock to sakra dobře ví. Dojemný příběh o nepříliš chytrém, ale pohybově velmi nadaném černém mladíkovi, kterého si pod křídla vezme bohatá panička (Sandra Bullock) v USA zabodoval

The Blind Side - recenze filmu
The Blind Side - recenze filmu

Dojemnost, lítost, soucit, pomoc bližnímu svému – tohle Amerika žere a John Lee Hancock to sakra dobře ví. Dojemný příběh o nepříliš chytrém, ale pohybově velmi nadaném černém mladíkovi, kterého si pod křídla vezme bohatá panička (Sandra Bullock) v USA zabodoval. I když příběh vyznívá značně pohádkově, tak v tomto případě na mě udělal dojem. Nevím proč, ale mladý černoch mi přirostl k srdci a Sandra Bullock je i v pokročilejším věku (45) pořád kus a ukazuje, že hrát nezapomněla. Její postava jí navíc sedla víc než dobře a pravděpodobně se stala její životní rolí. Také za ni byla oceněna Oscarem za nejlepší ženský herecký výkon. Na druhou stranu lze namítnout, že to celé působí až příliš idealisticky. Je přeci jen neuvěřitelné, že celá rodina reaguje nonstop úsměvem na to, že si maminka přivedla černouška na hraní. Na pořádnou zápletku divák čeká marně, navíc v druhé půlce film začíná být dost utahaný a předvídatelný.

Zajímavost: Sandra Bullock v tomto roce kromě Oscara obdržela ještě jedno ocenění – Zlatou malinu za nejhorší herecký výkon za roli ve filmu All about Steve. Vůbec poprvé se stalo, že jedna osoba získala obě ceny. Osobně si cením faktu, že jako jedna z mála měla „koule“ a pro nepopulární cenu si přišla osobně.

Čtěte také:

Zdroj: Mirecekp.net

Nepřehlédněte

Už to nejde jako za mlada:-)

Už to nejde jako za mlada:-)

7.1. | 02:43 Video.maxizabava.cz

Zábava v důchodu aneb už to tolik nejde:-)

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

7.1. | 02:43 Koule.cz

Slovenští punkrockeři Horkýže slíže vydávají pod názvem V…

Iron Man 3 - první trailer

Iron Man 3 - první trailer

23.10. | 20:39 Filno.pise.cz

Včera jste se mohli podívat na první plakát k filmu Iron Man…

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

7.10. | 14:53 Hudebniakce.cz

Máte kapelu nebo jen rádi zpíváte, chtěli by jste natočit…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost