Lidé | Móda a kosmetika

Víte jak správně pečovat o kontaktní čočky?

Hodnocení

Každý kdo nosí kontaktní čočky jistě dobře ví, že je třeba je udržovat, aby mohli plnit svoji správnou funkci co nejdéle. Tématu správné a komplexní údržby kontaktních čoček se věnuje následující článek. Nechte si poradit se správnou údržbou od odborníků!

Víte jak správně pečovat o kontaktní čočky?
Víte jak správně pečovat o kontaktní čočky?

Správnou péči o kontaktní čočky jejich nositelé často podceňují. Určitě k nim nepatříte, ale jste si jistí, že vše činíte správně? K tomu, abyste se vyvarovali možných komplikací, stačí dodržovat **určité **zásady a pravidla. V této věci vám spolehlivě poradí a pomůže každý kontaktolog, který nejen stručně vysvětlí postup nasazování a vyjímání čoček, ale také popíše, jak o čočky nejlépe pečovat.

V první řadě je třeba dbát na hygienu rukou. Před každou manipulací s kontaktními čočkami si proto umyjte ruce nejlépe antibakteriálním mýdlem a důkladně opláchněte vodou.

Na povrchu kontaktních čoček se usazují lipidobílkovinná depozita, která se mohou stát živnou půdou pro nejrůznější bakterie. Čočky je proto třeba pravidelně čistit, neboť usazeniny na jejich povrchu se stávají zdrojem pro mikroby. Samotná „údržba“ kontaktních čoček spočívá v jejich pravidelném čištění správně zvoleným roztokem.

U roztoků all in one probíhá čištění následujícím způsobem: Čočky se po vyjmutí z očí očistí promnutím a propláchnutím sterilním roztokem. Tento krok zlepší účinnost dezinfekce a zvýší bezpečnost používání čoček. Poté se čočky uloží do pouzdra a zalijí sterilním roztokem. Doba, po kterou je nutno čočky v pouzdře nechat, je vždy uvedena výrobcem na etiketě daného roztoku. Obecně lze říci, že je ideální nechat čočky v pouzdře přes noc (pokud se nejedná o čočky typu „night and day“). Před nasazením čoček do očí je vhodné opět je opláchnout sterilním roztokem.

Zdroj: Cockovnik.cz

Nepřehlédněte

Super dárky jsou erotické pomůcky

Super dárky jsou erotické pomůcky

24.10. | 16:10 Darky-Clanky.cz

Gynekologové, sexuologové i urologové mnohdy také zdůrazňují…

Únik plynu v Litvínově zaměstnal v podvečer hasiče,…

Únik plynu v Litvínově zaměstnal v podvečer hasiče, plynaře a městské strážníky

19.10. | 22:40 Udalosti112.cz

LITVÍNOV / 18.10.2012 Masivní únik plynu zaměstnal ve…

Jak správně vychovávat děti?

Jak správně vychovávat děti?

18.10. | 10:37 Web.libimseti.cz

Jediná možnost je zrušit soukromí, protože zanikne rodina a…

Optimální myšlenkový směr

Optimální myšlenkový směr

17.10. | 15:35 Web.libimseti.cz

Jaký je optimální myšlenkový směr, kterým se máme vydat,…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym