Technika | Internet

ACTA – kde je pravda? Velký průřez článků internetu

H0n24

02:11 | 31.1.2012
H0n24

Hodnocení

Na internetu se o zprávě ACTA objevilo nepřeberné množství dez/informací. Přináším souhrn informací a zdrojů, které se ke mě za tu dobu dostaly.

ACTA – kde je pravda? Velký průřez článků internetu
ACTA – kde je pravda? Velký průřez článků internetu

Autor zpětně nedohledán: Nechápu, jak si někdo může myslet, že ACTA je jediná smlouva za posledních 10 let, která by nebyla špatná Zvláště, když probíhala v nejvyšším utajení ze všech smluv, které jsme kdy uzavřeli

Krádež je, když se díváte na film v televizi, ale na reklamy odejdete na záchod. Krádež je, když si nahrajete film z televize, i když televize zaplatila jen jedno pouštění. Krádež je, když přijdete pozdě do kina, takže nevidíte všechny reklamy. Krádež je, když na youtube nepustíte celou reklamu, ale přeskočíte ji. Krádež je, když serfujete na netu s AdBlockem… Ve všech případech děláte něco jiného, než autor/provozovatel zamýšlet a na čem chtěl vydělat. Tak kdo z vás tady vůbec nekrade?

Lubomír Čáslava: Mnozí lidé si neuvědomují, co tato dohoda znamená. Možná se shodneme, že zamezení krádeží autorsky chráněných děl je v podstatě přínosné opatření, ale zde jde v první řadě o změnu resp. přenesení odpovědnosti. Dosud byl za neoprávněné nakládání s chráněným dílem odpovědný samotný pachatel. Uhlídat a kontrolovat jednotlivé uživatele, kterých jsou miliony, je v podstatě nemožné. Přenese se tedy odpovědnost na připojovatele, majitele či provozovatele webů, kteří jsou po novu odpovědní za vše co se na jejich prostoru, přes jejich kanály vyskytne. Sami provozovatelé webů a provideři budou tedy po novu nuceni (aby jim někdo nezavřel web nebo nezrušil službu a nepřipravil je tak o zisk) kontrolovat a omezovat své uživatele. Budou tedy muset: 1. Vytvořit účinné mechanismy na důkladnou identifikaci svých uživatelů. 2. Vytvořit mechanismy na kontrolu jejich aktivity 3. Vytvořit účinné mechanismy na „odstřižení (nahlášení orgánům = alibi) svých uživatelů.

(…) Ani žádný server (cloudové úložiště jako dropbox atd.) už si nelajzne nekotrolovat co si na něj ukládáte. Zjistí, že jde o písničku nebo film a píše Vám výhružný mail. Kdyby to neudělal, pak by dopadl jako Megaupload. Myslím, že kauza s tímto serverem byla vhodně načasována právě za účelem zvýšení účinnosti ACTA (potažmo alternativ SOPA, PIPA). A servery pochopili. Už sami ze své vůle zastavují svou činnost. Ti co zbudou, budou kontrolovat Vámi uložený obsah. Někdo si řekne, že je nemožné kontrolovat miliony souborů, jestli nejde náhodou o chráněná díla. Okamžitě si představíme kvanta cenzorů v nějaké hale, jak si prochází Vaše soubory. Ne, to prostě nejde.

Zdroj: Blog.sablatura.info

Nepřehlédněte

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze…

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze skříní :: Domácí :: ČT24

7.1. | 02:43 Ct24.cz

Praha – Minulý týden zrušil státní zástupce usnesení o…

Logitech G11 Gaming Keyboard

Logitech G11 Gaming Keyboard

7.1. | 02:43 Alza.cz

Profesionální herní klávesnice, ke které dostanete herní myš…

Shakes a Fidget - Cheat

Shakes a Fidget - Cheat

7.1. | 02:43 Shakes-And-Fidget.cz

Návod jak vydělat neomezené množství zlaťáků a houbiček

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

13.11. | 15:04 Webitech.cz

Jedná se o systém s názvem mClick, který spustila Česká…


Komentáře

  • , 4.2.2012 000 18:13

    Více na www.modrystatek.cz

  • Anonym

Oblíbenost