Kultura | Filmy a recenze

Den nezávislosti (recenze Blu-ray)

Hodnocení

Den nezávislosti měl být klasický letní trhák – nijak moc hluboký či přemýšlivý, ale zato bombastický, efektový a především zábavný. Dá se říci, že se podařilo všechny tři cíle splnit. Přesto je nutno hned zpočátku zmínit, že je až s podivem, jak se tak prostoduchému a mizernému filmu podařil tak velký kasovní úspěch. I na Blu-ray!

Den nezávislosti (recenze Blu-ray)
Den nezávislosti (recenze Blu-ray)

Německý režisér, scénárista a producent Roland Emmerich o sobě dal v Hollywoodu poprvé vědět filmem Univerzální voják, ve kterém proti sobě postavil tehdejší ikony akčních filmů a dnešní beznadějné „béčkaře“ – v hlavních rolích se objevili Jean Claude van Damme a Dolph Lundgren. Následovala kultovní klasika Stargate, která už předcházela Dnu nezávislosti.

Den nezávislosti (během natáčení označovaný zkratkou ID4 (z anglického Independence Day, July 4), protože společnost 20th Century Fox v tu dobu nevlastnila práva na název „Den nezávislosti“) byl jedním z nejočekávanějších filmů jara 1996. Přičinily se o to především filmové ukázky (trailery), na kterých americká města zlověstně pokrýval stín obrovských vesmírných lodí mimozemské civilizace.

Den nezávislosti (symbolicky plánovaný na puštění do kin v týdnu, kdy Američané slaví svůj Den nezávislosti) měl být klasický letní trhák – nijak moc hluboký či přemýšlivý, ale zato bombastický, efektový a především zábavný. Dá se říci, že se podařilo všechny tři cíle splnit. Přesto je nutno hned zpočátku zmínit, že je až s podivem, jak se tak prostoduchému a mizernému filmu podařil tak velký kasovní úspěch.

Roland Emmerich svůj scénář (spoluautorem je Emmerichův tehdejší dlouhodobý spolupracovník Dean Devlin) postavil na ověřených prvcích, které si obyčejně své publikum najdou: Sci-fi namíchané s akcí a trochou komedie. Bohužel ho také protkal nekonečnou řadou vyloženě trapných dialogů, schematických minizápletek a ukrutně skřípajících nesrovnalostí.

Zdroj: Hdmag.cz

Nepřehlédněte

Už to nejde jako za mlada:-)

Už to nejde jako za mlada:-)

7.1. | 02:43 Video.maxizabava.cz

Zábava v důchodu aneb už to tolik nejde:-)

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

7.1. | 02:43 Koule.cz

Slovenští punkrockeři Horkýže slíže vydávají pod názvem V…

Iron Man 3 - první trailer

Iron Man 3 - první trailer

23.10. | 20:39 Filno.pise.cz

Včera jste se mohli podívat na první plakát k filmu Iron Man…

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

7.10. | 14:53 Hudebniakce.cz

Máte kapelu nebo jen rádi zpíváte, chtěli by jste natočit…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym