Volný čas | Zajímavosti

Dřevostavby jako novinka dnešní doby

Werts

14:06 | 29.1.2011
Werts

Hodnocení

Dřevo je jedním z nejstarších stavebních materiálů a přestože bylo v mnohém překonáno jinými, poněkud těžšími materiály, své místo si v architektuře udrželo dodnes, ať už jako interiérový prvek, nebo samostatný stavební materiál. Od

Dřevostavby jako novinka dnešní doby
Dřevostavby jako novinka dnešní doby

Dřevo je jedním z nejstarších stavebních materiálů a přestože bylo v mnohém překonáno jinými, poněkud těžšími materiály, své místo si v architektuře udrželo dodnes, ať už jako interiérový prvek, nebo samostatný stavební materiál. Od všech ostatních materiálů se dřevo liší především svými vynikajícími tepelnými vlastnostmi. Stejně jako například beton dokáže akumulovat velké množství tepla, jeho tepelná vodivost je ale podstatně menší. V praxi to má velice pozitivní vliv, materiál se ohřívá zprvu jen povrchově a proto lze teplo pocítit mnohem dříve, než u těžkých stavebních hmot.Z ekologického hlediska se domy ze dřeva s těmi ostatními nedají vůbec srovnávat, ať už z hlediska úspory tepla či snížení spotřeby energie při jejich montování.

Ten, kdo si nechá postavit dřevostavbu na klíč, se obvykle za jeden až tři měsíce může nastěhovat. Dřevěný materiál se snadno zpracovává a v dnešní době svádí k využití dalších moderních technologií a vychytávej, což v důsledku činí z domu útulné a přepychové sídlo.

Jeho přírodní vzhled a schopnost souladu s okolními barvami, materiály a prostředím jsou poslední vlastnosti, které bych chtěla zdůraznit. Lidé, kteří dřevostavby na klíč zavrhují se buďto příliš řídí předsudky, nebo se bojí nebezpečí požáru, kterému prozatím dřevo nemůže čelit tak dobře, jak bychom si přáli. Rozhodně se ale nebojí ceny, protože ta je v tomto případě obvykle víc než rozumná.

Zdroj: Stavbaexpert.cz

Nepřehlédněte

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

7.1. | 02:43 Aktualne.centrum.cz

Aktuálně.cz - kompletní zpravodajství, zprávy z domova i ze…

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

7.1. | 02:43 Reflex.cz

Přestože je všeobecně známo, že pěstování konopí je převážně…

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

7.1. | 02:43 Truckynalede.cz

Trucky na ledě jsou zpátky na Prima COOL a také na…

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

4.11. | 13:32 Taborsko.webnode.cz

ČR - V říjnu 2012 vznikla na sociální síti Facebook občanská…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym