Koníčky | Cestování

Egypt dovolená, last minute zájezdy

Hodnocení

Hledáte informace o nástrahách a destinacích v Egyptě? Kompletní přehled informací pro turisty.

Egypt dovolená, last minute zájezdy
Egypt dovolená, last minute zájezdy

Egypt není až tak nebezpečnou zemí jak se může z médií jevit. Turismus je vydatným zdrojem pro státní pokladnu, takže státní autority se snaží zajistit bezpečí turistů. Mnohem větším nebezpečím než teroristické útoky jsou různé druhy podvodných obchodníků a krádeže. Počítejte s tím, že když někde v Egyptě veřejně ukážete větší obnos peněz, tak o něj díky šikovným ručičkám zdejších zlodějíčků můžete rychle přijít.

V Egyptě se mluví egyptskou arabštinou. Psaná egyptština používá arabskou abecedu, takže pokud ji neovládáte, tak ani nic nepřečtete. Další zradou je, že arabský text se čte a píše zprava doleva a jako by to nestačilo, tak pro každé písmeno existují tři různé druhy zápisu, které se mění v závislosti, zda je písmeno na začátku, uprostřed či na konci slova. Pokud myslíte, že porozumíte alespoň číslům, tak ani tady nebudete mít moc štěstí. Arabština totiž používá jinou číselnou řadu, než tu co známe pod názvem arabské číslovky. Naštěstí se znaky číslovek lze naučit mnohem snadněji než znaky písmen abecedy. Na škodu není ani, když se naučíte několik zdvořilostních frází jako „Dobrý den“, „Děkuji“ či „Kolik to stojí“.

Při nákupu na trhu si můžete vysmlouvat i mnohem nižší cenu. Cena, kterou obchodník řekne je mnohonásobně vyšší. Nemusíte se bát a můžete říct i cenu mnohem nižší. Pokud ten předmět skutečně chcete tak nikam nespěchejte a pokud jej obchodník nebude chtít prodat za nižší cenu, tak použijte techniku naštvaného zákazníka a odejděte. Často se stává, že obchodník najednou začne nabízet mnohem nižší cenu, vyběhne za Vámi, aby Vás přesvědčil, že se nakonec domluvíte na ceně. Občas je to pěkné divadlo.

Další zvláštností, která je v arabských zemích běžnou záležitostí je bakšiš. Nikdo Vás samozřejmě nepřinutí, abyste jej někomu dali. Pokud ale chcete lepší pokoj či služby, tak bez tohoto úplatku se neobejdete.

Zdroj: Letni-dovolene.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym