Koníčky | Cestování

Formuláře vyplňované v letadle

Anonym

16:35 | 7.1.2011
Anonym

Hodnocení

Přehled formulářů, které se vyplňují v letadle a jsou nezbytné pro vycestování do USA. Podrobný návod na vyplnění.

Formuláře vyplňované v letadle
Formuláře vyplňované v letadle

Bílý neimigrační formulář VISA WAIVER (I-94) Americké ministerstvo pro vnitřní bezpečnost zrušilo povinnost vyplňování příletových a odletových formulářů pro pasažéry cestující v rámci bezvízového styku. V praxi to znamená, že už stačí před cestou vyplnit povolení ESTA na internetu. Toto se však týká pouze těch co, do USA cestují s platným biometrickým pasem na dobu maximálně třech měsíců. Pro ostatní co nevyplňují povolení ESTA a cestují do USA na některé z platných víz na dobu delší jak tři měsíce, musí vyplnit formulář (I-94).

Modrý formulář celní deklarace (CBP form 6059B) Tento formulář musí vyplnit všichni cestující do USA. Formulář dostanete až na palubě letadla těsně před přistáním. Budete ho vyplňovat v letadle, tak je dobré si sebou vzít tužku. Všechny kolonky vyplňte hůlkovým písmem bez diakritiky.

Návod k vyplnění BÍLÉHO formuláře VISA WAIVER (I-94) 1. Příjmení 2. Jméno 3. Datum narození (den/měsíc/rok) 4. Občanství 5. Pohlaví (male - muž, female - žena) 6. Datum vydání pasu 7. Datum ukončení platnosti pasu 8. Číslo pasu 9. Číslo vašeho letu 10. Místo trvalého pobytu 11. Země, ve které jste nastoupili do letadla do USA 12. Město vydání víza 13. Datum vydání víza 14. Číslo a ulice pobytu v USA (turisté vyplní adresu hotelu) 15. Město a stát pobytu v USA 16. Telefon v USA (české číslo s mezinárodním předčíslím) 17. Emailová adresa 18. Příjmení 19. Jméno 20. Datum narození 21. Občanství Spodní část formuláře imigrační úředník odtrhne a vloží vám jej do biometrického pasu, tuto část si uschovejte, protože ji budete vracet při odletu z USA.

Návod k vyplnění formuláře celní deklarace (CBP form 6059B) Formulář vyplní každá osoba, jen tehdy pokud cestujete s rodinou, tak jej vyplní jen jeden rodinný příslušník za celou rodinu. Stejně jako u formuláře VISA Waiver (I-94) se formulář o celní deklaraci vyplňuje hůlkovým písmem bez háčků a čárek. 1. Vaše jméno 2. Datum narození 3. Počet rodinných příslušníku cestujících s tím kdo formulář vyplňuje. 4. Adresa místa bydliště v USA, pokud nemáte trvalé bydliště, tak vyplňte první adresu bydliště v USA. 5. Název země, která vám vydala cestovní doklad. 6. Číslo pasu 7. Země trvalého pobytu 8. Země, které jste navštívili cestou do USA. Nutné je uvádět i přestupy v jednotlivých státech. 9. Číslo letu, kterým jste se dopravili do USA. 10. Pokud jste turisté, tak zaškrtněte NO, v ostatních případech YES. 11. Zde zaškrtněte NO. 12. Pokud jste v nedávné době přišli do styku s dobytkem, zaškrtněte YES. 13. Pokud do USA vezete větší množství peněz jak 10 000 dolarů, zaškrtněte YES. 14. Pokud vezete nějaký komerční materiál na prodej, zaškrtněte YES. 15. První kolonku nevyplňujte, týká se pouze občanů USA. Do druhé kolonky napište nulu. V dolní části se podepište a uveďte datum (den / měsíc / rok). Zadní strana formuláře se nevyplňuje.

Zdroj: Letimedousa.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym