Společnost | Politika

Heger vzdává jednání s lékaři, sejde se bezpečnostní rada státu

Hodnocení

Ministerstvo zdravotnictví a Lékařský odborový svaz (LOK) spolu s Českou lékařskou komorou (ČLK) se vzájemně obviňují, že za krach jednání nesou odpovědnost. Podle šéfa resortu Leoše Hegera (TOP 09) uvízla jednání na mrtvém bodu a s odbory už není možné jednat, protože jim více nabídnout nemůže.

Heger vzdává jednání s lékaři, sejde se bezpečnostní rada státu
Heger vzdává jednání s lékaři, sejde se bezpečnostní rada státu

Jak řekl Právu ministr vnitra Radek John (VV), členové rady budou v úterý řešit možnosti, jak reagovat na krizový stav. „Nepůjde o řádné jednání rady, je to setkání s hejtmany, kde ministerstvo vnitra bude dávat informace o systému vyhlášení krizového stavu a o tom, jak by se řešila krizová situace, “ řekl John Právu.

Prezident Václav Klaus ve čtvrtek opět podpořil ministra Hegera. "Myslím, že se k tomu nedá říci nic jiného. Já v tomto smyslu stojím na straně pana ministra Hegera, Jestli bych něco řekl, tak mám pocit, že by měl být ještě daleko tvrdší, “ řekl Právu Klaus.

Lékaři se zlobí kvůli dělení slíbené částky na platy lékařů a že nedostali záruky, aby peníze šly skutečně na mzdy. Heger novinářům po jednání se zástupci protestujících lékařů v rámci akce Děkujeme, odcházíme řekl, že pistole zřejmě zůstane i nadále u hlavy českého pacienta. Podle něj mají lékaři nepřijatelné požadavky.

„Jsem si vědom, že jsme jim nevyšli úplně vstříc, ale také oni by si měli uvědomit, že nesou odpovědnost za vášně, které se nyní šíří. Měli by některé své výhrůžky stáhnout a vyzvat lékaře, aby se vrátili na svá místa. Argumentují, že nemají mandát na výzvu ke stažení výpovědí, tak je možné, že ta pistole u hlavy bude hrozit nadále, ale také oni by měli nějaké ústupky udělat, “ prohlásil Heger.

Zdroj: Novinky.cz

Nepřehlédněte

Rezort obrany daroval Červenému krížu nevyužité…

Rezort obrany daroval Červenému krížu nevyužité prikrývky

7.1. | 02:43 Webnoviny.sk

Organizácia ich chce využívať napríklad po povodniach.

Soud už ví, proč zrušit volby. Šuškají si to pražští…

Soud už ví, proč zrušit volby. Šuškají si to pražští politici | Praha politi

7.1. | 02:43 Parlamentnilisty.cz

Obavy ze zrušení voleb dostávají konkrétní podobu. V…

Kužma: Sociálne dávky by si mali ľudia v hmotnej núdzi…

Kužma: Sociálne dávky by si mali ľudia v hmotnej núdzi odpracovať

7.1. | 02:43 Korzar.sme.sk

Rómsku otázku považuje poslanec Štefan Kužma (SDKÚ) za…

Jak číst rychleji a efektivněji? Naučte se opravdu…

Jak číst rychleji a efektivněji? Naučte se opravdu číst!

9.11. | 19:39 Webitech.cz

Naučte se číst rychle a efektivně s online projektem…


Komentáře

  • Radovan Bazger

    Radovan Bazger, 3.2.2011 000 14:38

    Názor z diskuze k článku: Je to vůbec uvěřitelné? V době, kdy musí všichni šetřit dostnaou začínající lékaři přidáno 5000kč, a zkušení dostanou přidáno 8000 a průměrný plat bude u lékařů 60 000 a oni si stěžují? Co mají říkat učitelé, hasiči, policie, a celý soukromý sektor? Neděkujem vypadněte. http://www.novinky.cz/domaci/224210-heger-vzdava-jednani-s-lekari-sejde-se-bezpecnostni-rada-statu.html

  • Radovan Bazger

    Radovan Bazger, 3.2.2011 000 14:41

    Když by začínající lékaři dostali přidáno, tak budiž (i když tedy studovali doposud zdarma)... ale doktorovi s příjmem přes 40 měsíčně by už vážně přidávat nemuseli. Ale ruku v ruce by mělo jít snížení platů poslanců o dalších 20.000 Kč!

  • Věra Maříková

    Věra Maříková, 3.2.2011 000 14:57

    učitelé na začátku roku dostali a u těch bych hodně přemýšlela za ty výkony co předvádí ve škole..začínající lékaři si to zasloužily a ti zkušení??? a ten průměr je vždy zavádějící..a nezapomeňme, že šetřit musí jen ti co maj málo a hospodaří se svým...

  • Anonym