Technika | Internet

Jakou hodnotu a kvalitu má webová stránka? Jaké hodnoty se dají měřit?

Hodnocení

Pokud jste autory webových stránek určitě je pro vás důležité hodnota či kvalita webu na kterém den co den pracujete a zvyšujete jeho hodnotu. Na internetu je spoustu možností jak hodnotit či měřit určitá data která k hodnocení webové stránky slouží ať už kvality či návštěvnosti webové stránky. Mezi tu první a základní je pravděpodobně měření návštěvnosti webové stránky. Pokud ji máte velikou tak je vše určitě v pořádku, ale vždy je co vylepšovat a otázkou vždy zůstává co je velká návštěvnost. Pokud návštěvnost pokulhává za konkurencí tak je asi něco špatně a je potře se hlouběji věnovat problému. (SEO – optimalizace, zpětné odkazy, klíčová slova, reklama atd.)

Jakou hodnotu a kvalitu má webová stránka? Jaké hodnoty se dají měřit?
Jakou hodnotu a kvalitu má webová stránka? Jaké hodnoty se dají měřit?

Na internetu je spoustu možností jak hodnotit či měřit určitá data která k hodnocení webové stránky slouží ať už kvality či návštěvnosti webové stránky. Mezi tu první a základní je pravděpodobně měření návštěvnosti webové stránky. Pokud ji máte velikou tak je vše určitě v pořádku, ale vždy je co vylepšovat a otázkou vždy zůstává co je velká návštěvnost. Pokud návštěvnost pokulhává za konkurencí tak je asi něco špatně a je potře se hlouběji věnovat problému. (SEO – optimalizace, zpětné odkazy, klíčová slova, reklama atd.)

Je dobré se někdy podívat na například hodně používanou službu TopList.cz na statistiku návštěvnosti u některých stránek které je nemají pod heslem a jsou tedy veřejně dostupné jak a odkud jsou navštěvované. Také se to pro vás může stát inspirací pro další rozvoj, nebo můžete zjistit že třeba webová stránka s návštěvností v řádu tisíců mnohdy skutečných návštěvníku s unikátní IP adresou sotva do stovky.

Mezi další hodnotu kterou můžete posoudit kvalitu webu je měření ranků. Je jich spoustu, ale mezi hlavní patří asi Seznam S-rank, Alexa Rank, Compete Rank a v poslední době hodně diskutovaný Google PageRank. Proč píši hodně diskutovaný je že se na internetu v poslední době mluví o tom že se chystá jeho zrušení což si nemyslím či nějaké změna ve výpočtu PageRanku. Dle mého názoru dojde jen ke změně řazení výsledků ve vyhledávání. No ale uvidíme o čem se mluví nemusí byt pravdou či dokonce může dojít ke zlepšení a navíc přesný vzorec výpočtu se stejně nikdy nedozvíte .

Při porovnání naměřených hodnot nemusí znamenat že čím vyšší číslo ranku tím lepší. Pokud budete provádět měření doporučuji nejprve pročíst co znamenají výsledky u jednotlivých výsledků ranků.

Zdroj: Novinky.enachod.cz

Nepřehlédněte

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze…

John: Jančík obviněn bude. Vytáhli jsme kostlivce ze skříní :: Domácí :: ČT24

7.1. | 02:43 Ct24.cz

Praha – Minulý týden zrušil státní zástupce usnesení o…

Logitech G11 Gaming Keyboard

Logitech G11 Gaming Keyboard

7.1. | 02:43 Alza.cz

Profesionální herní klávesnice, ke které dostanete herní myš…

Shakes a Fidget - Cheat

Shakes a Fidget - Cheat

7.1. | 02:43 Shakes-And-Fidget.cz

Návod jak vydělat neomezené množství zlaťáků a houbiček

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

Alternativa k PPC kampaním od společnosti mClick je tu!

13.11. | 15:04 Webitech.cz

Jedná se o systém s názvem mClick, který spustila Česká…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost