Koníčky | Vaření a recepty

Kouzla v kuchyni aneb nejlepší internetové recepty - II. | i

Anonym

01:30 | 7.6.2008
Anonym

Hodnocení

Další kompilát těch nejzajímavějších a nejlepších receptů z útrob internetové kuchyně.

Kouzla v kuchyni aneb nejlepší internetové recepty - II. | i
Kouzla v kuchyni aneb nejlepší internetové recepty - II. | i

Řezy RafaelloIngredience: 1 hrnek moučkového cukru, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečivaPosyp: 1 hrnek strouhaného kokosu, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 šlehačkaPostup přípravy: Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne. Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout. A hurá do toho! Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.Autor: NeznámýKuře alá kachnaIngredience: 1 kuře, černé pivo, jablko, kmín, sůlPostup přípravy: Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme nakrájené jablko a podlijeme. Dáme péci. Během pečení podléváme černým pivem a poléváme šťávou. Příloha: knedlíky, zelí.Počet porcí: 4 Autor: Helena MoravcováLívanečky Vlasty BurianaIngredience: 1/4 l kefíru, 3 celá vejce, 100 g cukru krupice, 9 vrchovatých lžic strouhaného kokosu, 2 lžíce rumu, 2 lžíce rozpuštěného mírně zchladlého másla, 130 g hladké mouky, špetka soli, a asi 5-6 jablek, olej, skořicový (moučkový) cukrPostup přípravy: Do kefíru zakvedláme vejce, rum, máslo, pak sypké přísady a nakonec oloupaná, na plátky pokrájená jablka. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme dozlatova a na talíři sypeme skořicovým cukrem.V originál receptu se má dát nejdřív těsto, pak plátky jablek a zase těsto - no já se s tím tak nezdržuju, zamíchám vše dohromady a je to. Do lívanečků zděláte horší (padaná jablka) a je to zase něco jiného než tradiční štrůdl. Jsou dobré i studené, ale většinou nemají šanci vystydnout, protože vám je budou brát rovnou z talíře.Autor: Mila KořínkováŠalamounské řezyIngredience: 1 hrnek vody, 2 hrnky pískového cukru, 1 Hera, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky polohrubé mouky, 4 vejce, rum, kokos na posypání (vše odměřujeme na 1/4 l hrnky)Postup přípravy: Vodu s cukrem, tukem a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem a dáme stranou. Do zbylé hmoty přidáme vejce a mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme zvolna asi 25 minut. Po upečení ihned poléváme odebranou směsí s rumem a sypeme kokosem. Poleva je řídká dobře se vpije do moučníku. Po vychladnutí krájíme na menší řezy.Autor: Vlasta VencováKuřecí kousky v sýrovém těstíčkuIngredience: 400 g kuřecích prsíček, sůl, olej na smaženíTěstíčko: 1 vejce, 50 ml bílého vína, 80 g hladké mouky, 80 g strouhaného sýra, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky sladké paprikyDresink:100 g bílého jogurtu, 100 g majonézy Light, mletý bílý pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sekané pažitky.Postup přípravy: Maso nakrájíme na cca 1, 5 cm široké a 5 cm dlouhé nudličky, osolíme. Vejce rozšleháme s vínem, zašleháme mouku, sýr a nakonec oba druhy papriky a sůl. Vznikne husté, hladké těstíčko. Kousky kuřete namáčíme v těstíčku a ihned je smažíme ve větším množství rozpáleného oleje tak, aby kousky byly potopené. Smažíme zhruba 3-4 minuty. Podáváme s jogurtovým dresinkem.Počet porcí: 4Autor: Lada KovářováPizza těsto z pizzerieIngredience: 0, 5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 kostka droždí, 2, 5 dcl studené vodyPostup přípravy: Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min. Autor: NeznámýBylinkový řízek na česnekovém olejiIngredience: 4 kusy kuřecích prsou nebo 400 g vepřového masa, 8 stroužků česneku, 1-2 vejce, 1 zakysaná smetana, strouhanka, olej na smažení, mléko, sůl, pepř, máslo a bylinky dle chuti (pažitka, petrželka, libeček, rozmarýn apod.)Postup přípravy: Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek dle chuti smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat, není nutností. Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji. (Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej.) Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo a ihned podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.Počet porcí: 4 Autor: Jaroslav PelcmanMarokánkyIngredience: 1/2 l mléka, 8 zarovnaných lžic hladké mouky, 10 zarovnaných lžic krupicového cukru, 100 g másla, 400-500 g směsi mandlí, rozinek, kandovaného ovoce, buráků, ořechů, oříšků (část ovoce a část jádrovin ne jeden druh), čokoládová polevaPostup přípravy: Mléka, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v teflonovém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí, přidáme máslo. Do husté hmoty zamícháme směs mandlí, rozinek, kandovaného ovoce, buráků, ořechů, oříšků apod. Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky (nožem kopečky roztíráme na placičky). Pečeme asi při 200 °C, tak dlouho až okraje mírně zhnědnou. Z plechu sundaváme ještě teplé obracečkou nebo podebereme nožem. Dáváme vychladnout na plochý tác nebo plech, aby se nezkroutily, pečivo ztuhne a druhý nebo třetí den spodní část poléváme čokoládou. Chutné vydrží i měsíc.Autor: Vlasta VencováČesnekové kuře se sýrem a šlehačkouIngredience: 1 kuře, 50 g rostlinného tuku, 4 stroužky česneku, 200 g eidamu, 250 g smetany ke šlehání, sůlPostup přípravy: Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut do zlatohněda.Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.Autor: Romík ProcházkaHraběnčiny řezyIngredience: Těsto: 450 g polohrubé mouky, 200 g másla, 6 g prášku do pečiva, 200 g cukru moučka, 4 žloutkyNáplň: 600 g jablek, 200 g cukru krystal, 100 g ořechů, 4 bílky, 50 g rozinek, 1 lžička skořicePostup přípravy: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky utřené cukrem, změklé máslo a vpracujeme co nejrychleji do těsta. Dvě třetiny namačkáme do plechu a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začně těsto růžovět je upečené. Po vychlazení krájíme zoubkovaným nožem.Autor: Neznámý

Zdroj: Info-Koktejl.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym