Broskvový koláč z pudingového těstaIngredience:Na těsto:4 vejce1, 5 dcl oleje15 dkg cukru krupice2 Pudingy s vanilkovou příchutí Dr.Oetker5 dkg polohrubé mouky2 zarovnané lžičky kypř. práčku do pečiva Dr.OetkerNa náplň:broskvový jogurt (20-25 dkg)1 plechovka (48 dkg) půlených broskví3 kelímky šlehačky (po 2dcl)2 Smeta-fixyNa polevu:4 dcl broskvové šťávy2 Pudingy bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.OetketPostup přípravy:Pro těsto vložíme všechny přísady do mísy a pomocí ručního el. šlehače šleháme při nejvyšší rychlosti 2 minuty. Těsto dáme do vyššího plechu (30x40 cm, vymazaného a vysypaného hr. moukou), uhladíme a pečeme.El. trouba:Horní/spodní ohřev cca 180 st.(s předehřátím)Horkovzdušná trouba: cca 160 st. (s předehřátím)Plynová trouba:st. č.2-3 - podle vlastní zkušenosti s troubou (s předehřátím)Pečeme cca 25 minutKoláč necháme vychladnout.Na náplň promícháme ovocný jogurt a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Broskve přecedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat. Rozkrájíme na osminky a poklademe na koláč. Šlehačku ušleháme se Smeta-fixy dotuha a natřeme ji na broskve.Na polevu odměříme 4 dcl broskvové šťávy, případně doplníme vodou na požadovaný objem a smícháme ji s pudingem bez vaření dle návodu na obalu. Polevu dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na koláč mřížky nebo jiné tvary. Do doby podávání uložíme koláč do chladna.Poznámka:Recept mám opsaný ve svém sešitě, zdroj si nepamatuji. Vím, že je tu podobný moučník od Cathleen, tento se liší tím, že těsto je s příměsí pudingů. Někdy neseženu Puding bez vaření a tak polevu zhotovím uvařením obyčejného vanilkového pudingu (1 a čtvrť sáčku) s broskvovou šťávou.Autor: pipre (Jana)Langoše jednohubkyIngredience:1 bílý jogurtpolohrubá moukasůl, jedlá sodaPostup přípravy:Do mísy vyklopíme bílý jogurt, prázdný kelímek dvakrát naplníme polohrubou moukou a přidáme do mísy, doplníme lžičkou jedlé sody a přiměřeně solí. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu, vyklopíme na vál a vyválíme slabou placku. Formičkou, nebo likérovou skleničkou vykrajujeme malá kolečka a smažíme na pánvi ve větší vrstvě oleje. Potíráme česnekem rozmíchaným v kečupu a zdobíme nastrouhaným sýrem. Výborné teplé i studené k vínu.Autor: sideraŘezy s pudinkem a Be-Be sušenkamiIngredience:Těsto: 160 g krupicového cukru, 4 celá vejce, 160 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečivaKrém: 3 vanilkové pudinky, 1 l mléka, 150 g másla, sušenky Be-BeČokoládová poleva: 200 g krupicového cukru, 100 g másla, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 2 lžíce horké vody, 1/2 lžičky solamyluPostup přípravy: Těsto: vše promíchat a nalít na vymazaný a vysypaný plech - dát péci.Mezitím svaříme 3 pudinky v 1 litru mléka (cukr nepřidávám) a do horkého zašleháme 150 g másla. Až se máslo rozpustí, nalijeme na upečený korpus a vlažné poklademe sušenkami Be-Be, jednu vedle druhé (nepřekrývat). Sušenky pokapeme rumem a polijeme čokoládovou polevou. Poleva se nemusí dělat v horké lázni. Používám pánvičku s nepřilnavým povrchem.Uchovávat v lednici, pokud zbyde. Přeji Vám dobrou chuť! Patří k našim oblíbeným receptům a doufám, že bude patřit i k těm Vašim.Perník II.Ingredience:1/2 kg polohrubé mouky, 350 g cukru krystal, 1/2 l mléka, 2 dcl oleje, 2 celá vejce, 4 lžíce rozředěných povidel (já je ředím rumem), 2-3 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 prášek do perníku, špetka soli, 1 lžička mleté skořice, lze přidat najemno nastrouhaná 2-3 jablkaNemáte-li po ruce povidla, dají se nahradit i libovolnou marmeládouPostup přípravy: Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Do základního receptu můžete přidat nasekané ořechy nebo mandle, rozinky, kandované ovoce, případně polít libovolnou polevou a ozdobit. Jednoduchý, rychlý a dobrý.Autor: NaďaMargot řezyIngredience:Těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 150 g cukr krupice, 1 dcl oleje, 2 dcl mlékaPudinková náplň: 1/2 l mléka, 1 čokoládový pudink, 1-2 lžíce cukru, 1 lžíce kakaaPoleva: 2 kysané smetany (400 g), 1 vanilkový cukr, 1 čokoláda Margot (nastrouhat na hrubo)Postup přípravy: V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej, dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme cik cak teplý pudink (pěkně z výšky, aby protekl těstem) a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Ještě na teplou buchtu natřeme kysanou smetanou prošlehanou s vanilkovým cukrem a povrch posypeme strouhanou Margot čokoládou (před strouháním dejte chvilku na mrazák). Hotovou buchtu dejte do chladu proležet. Nejlepší je druhý den, pokud vydrží.Autor: Věra ŠtroblováZávin z listového těsta s česnekemIngredience:1 listové těsto 400 g, 1 kysaná smetana 200 ml, 250 g moravského uzeného, 250 g taveného sýra, 3 stroužky česneku, menší hrst strouhanky, 1 vejcePostup přípravy: Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny.Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku vidličkou umícháme směs. Protože na potření závinu bude stačit půl vejce, tak ho v hrníčku rozmícháme a polovinu přilejeme ke směsi sýra. Středem těsta položíme plátky uzeného masa do řady za sebou, na to pomažeme sýrovou směs, lehce zaprášíme strouhankou a na to znovu položíme maso a tak opakujeme, až vše spotřebujeme. Je jedno, budeme-li končit sýrem nebo masem. Pak lehce přehneme zbývající těsto přes sebe a závin uložíme na plech vypláchnutý vodou nebo na pečící papír přehnutými konci dolů. Pomažeme vejcem a dáme péct do vyhřátě trouby tak na 200 °C. Pečeme asi 10 min, potom zmírníme na 150 °C a dopečeme asi 10 min. Troubu nesmíme nejméně 15 min. otevírat.Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě.Jí se studený, ale nejlepší je vlažný.Autor: HelaMalinové či jahodové řezyIngredience:Těsto: 4 vejce, 150 g cukru, 1 dcl oleje, 1 dcl mléka, 220 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce rumuKrém 1: 450 g jahod/dala jsem 1 mražené maliny + 1 kompot maliny/, 1 tvaroh, 1 máslo, 1 zakysaná smetana, 100 g cukru, 2 jahodové pudinkyKrém 2: 2 šlehačky, ztužovačNa ozdobu: nastrouhané ledové kaštany, pokapat vaječným koňakemPostup přípravy: Ušleháme žloutky s cukrem a olejem, přidáme mléko a mouku s práškem do pečiva, nakonec vmícháme sníh z bílků, přidáme rum (nemusíme), péct na 180 °C do zrůžovění.Krém: rozmixujeme 1 malinový kompot a doplníme do 1/2 l mléko, přidáme cukr a pudinky a uvaříme. Do horkého vešleháme 1 máslo, po zchladnutí vešleháme 1 tvaroh a zakysanou smetanu, nakonec vmíchám maliny. Natřít, nechat zchladit a pak ušlehat šlehačku + ztužovač a natřít, pokapat vaječným koňakem a strouhanou čokoládou posypat.Autor: Zita MatejkovaKávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicíIngredience:300 g hladké mouky, 300 g cukru krupice, 150 g mletých ořechů, 100 g strouhané čokolády, 1 prášek do pečiva, 1/2 lžičky mleté skořice, 4 vejce, hrnek studené kávy, 180 g rozpuštěného másla nebo HeryPostup přípravy: V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou.Autor: Květa B.Kuřecí stehna po ŘeckuIngredience:1 kg brambor, 2 cibule, 2 mrkve, 1 jablko, 4 stroužky česneku, grilovací koření, 2 lžíce hořčice, 4 kuřecí stehna, kari koření, strouhaný sýrPostup přípravy: Brambory, cibuli, mrkev, jablko nakrájíme na plátky, dáme do mísy zakapeme olejem, dáme česnek nasekaný na drobno, grilovací koření, hořčici a promícháme. Maso osolíme, posypeme kari a grilovacím kořením. Plech vymastíme, dáme bramborovou směs, na to maso. Pokud nespěcháme můžeme nechat tak hodinku odležet. Pečeme asi hodinu a před dopečením posypeme sýrem.Autor: D KPečené lískové oříškyIngredience:150 g hladké mouky, 100 g tuku (hera, stella, nejlepší je ale pochopitelně máslo), 20 g cukru moučky, 1 žloutek, vanilkový cukr na obaleníPostup přípravy: Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme krátce odpočinout, pak uždíbneme kousek těsta, zabalíme do něj oříšek a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Těsta dáváme co nejtenčí vrstvu, oříšek se krásně upraží - ještě horké sesypeme z plechu do mísy s vanilkovým cukrem a obalíme. Když máme čas, tak oříšky před pečením opražíme a zbavíme slupek, ale není to třeba. Někde jsem četla, že jdou dobře sloupnout když se před opražením trochu pokropí vodou, tak to letos zkusím. Jsou velmi "žravé", doporučuji dělat z několika dávek.Autor: Neznámý
Koníčky | Vaření a recepty
Kouzla v kuchyni aneb nejlepší internetové recepty - IV. | info-koktejl | Zábava | Recepty

V tomto díle nejlepších internetových receptů si můžete zkusit připravit broskvový koláč z pudingového těsta nebo malinové řezy.
Zdroj: Info-Koktejl.cz
Nepřehlédněte
Optimalizujte si daně před koncem roku
Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…
Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky
Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…
Jak využít amatérské fotografie
Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…






