Lidé

Ludvík Hess: Pohozené dítě? Deprimující motivace

Anonym

16:59 | 23.6.2010
Anonym

Hodnocení

TÁBOR / PRAHA – Před dvěma lety jsem se propagátora babyboxů Ludvíka Hesse zeptal, kdy zřídí babybox i v Táboře. Odpověděl: „Sežeňte 250 tisíc a máte ho tam.“ Přiznávám, že jsem žádné peníze nesháněl a zamrzelo mě to právě letos 18. května, když jsem se dozvěděl, že se v Táboře u Lužnice našlo novorozeně v igelitové tašce. Naštěstí živé. A naštěstí se našel i někdo, kdo pro vybudování schránky na odložené malé děti začal aktivně pracovat – táborský Kiwanis klub.

Ludvík Hess: Pohozené dítě? Deprimující motivace
Ludvík Hess: Pohozené dítě? Deprimující motivace

TÁBOR / PRAHA – Před dvěma lety jsem se propagátora babyboxů Ludvíka Hesse zeptal, kdy zřídí babybox i v Táboře. Odpověděl: „Sežeňte 250 tisíc a máte ho tam.“ Přiznávám, že jsem žádné peníze nesháněl a zamrzelo mě to právě letos 18. května, když jsem se dozvěděl, že se v Táboře u Lužnice našlo novorozeně v igelitové tašce. Naštěstí živé. A naštěstí se našel i někdo, kdo pro vybudování schránky na odložené malé děti začal aktivně pracovat – táborský Kiwanis klub. Oslovili i Ludvíka Hesse (63) z Prahy, který měl 24. května přijet jednat do zdejší nemocnice. Bohužel o den dříve mi napsal: „Nemůžu přijet. Nakoupil jsem u koní následně po sobě dva úrazy, a tak jsem se omluvil.“ On totiž Ludvík Hess kromě toho, že je spisovatel a otec babyboxů, chová i anglické plnokrevníky. I přes své zranění si ale udělal čas na rozhovor.

Žádného takového člověka nemám a dělá mi to těžkou hlavu. Potřeboval bych někoho urputného a umanutého. Ono totiž otvírat nové babyboxy je snazší než opravovat staré.

Otvírání se snáze financuje, přináší to přece jenom jistý mediální zájem a aspoň kousek slávy. Kdo ale dá peníze na pouhou opravu? Snad Franta Schneiberg? Vždy odpůrce všeho nového.

František Schneiberg, dětský lékař a předseda Společnosti sociální pediatrie, patří mezi vaše vyhraněné odpůrce. Zareagujte na jeho zveřejněné námitky: „Jak je zajištěno, aby neselhala signalizace, že v babyboxu je dítě? Stačí vzduch, neudusí se?“

Zdroj: Taborsko.webnode.cz

Nepřehlédněte

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla…

Zemřel herec a dirigent Pavel Vondruška, člen Divadla Járy Cimrmana

7.2. | 09:10 Aktualne.centrum.cz

Herec a dirigent podlehl v nemocnici zranění, bylo mu 85 let

otevřený dopis

otevřený dopis

6.2. | 17:35 Unipa.cz

unipa, unie porodních asistentek je sdružuje porodní…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog…

Zážitek z jedné vyučovací hodiny na romské škole. Blog - Václav Vrána

1.2. | 11:30 Vaclavvrana.blog.idnes.cz

Politická satira, myslím si, že je jí stále málo. Upozorňuji…

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

KOMENTÁŘ: Co bude dál? Armáda, Mubarak, islamisté

31.1. | 08:46 Zpravy.idnes.cz

Situace v Egyptě připomíná Írán roku 1979. Západu se může…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost

Anonym
Anonym