Auto-moto

Návrh sedmnáctého sportovního BMW Art Car

Mirecekp

08:01 | 15.10.2010
Mirecekp

Hodnocení

Celkem v pořadí už sedmnácté sportovní BMW ze série Art Car, navrhl a představil před pařížským muzeem Centre Pompidou, známý americký umělec Jeff Koons. Automobil – BMW M3 GT2 je pomalován velice barevně křiklavými pruhy, směrem od přední masky až na zadní kapotu.

Návrh sedmnáctého sportovního BMW Art Car
Návrh sedmnáctého sportovního BMW Art Car

Celkem v pořadí už sedmnácté sportovní BMW ze série Art Car, navrhl a představil před pařížským muzeem Centre Pompidou, známý americký umělec Jeff Koons. Automobil – BMW M3 GT2 je pomalován velice barevně křiklavými pruhy, směrem od přední masky až na zadní kapotu. Barvy jsou dost syté, a pod nimi je vidět tmavé, černé pozadí. Toto BMW M3 GT2 pojede také známý, legendární 24 hodinový závod Le Mans. Do série BMW Art Car, která začala už v roce 1975, přispěli svým návrhem také slavní designéři např.: Olafur Eliasson nebo Andy Warhol. V roce 1975 – kdy tato série Art Car začala, se automobilka BMW rozhodla propagovat svou vlastní značku a také podpořit a zaměstnat umělce k nějaké zajímavé tvorbě. Prvním automobilem v edici Art Car bylo třílitrové BMW 3.0 CSL. Toto první BMW navrhl a vyzdobil Alexandre Caldere. BMW CSL se také zúčastnilo 24 hodinového závodu Le Mans. Toto zajímavě barevné provedení automobilu mělo velký úspěch, a tak od té doby se každým druhým rokem dělá další nové BMW do série Art Car. Každé dva roky se střídají nejen auta, ale také i umělci z celého světa. Nejznámější umělci a nejpopulárnější auta z celé historie série Art Car jsou: Andy Warholem s automobilem BMW M1 Group 4, BMW 320i Group 5 od Roye Lichtensteina, Olafur Eliasson nejspíše s nejhezčím BMW z celé řady – BMW H2R a Jenny Holzer s modelem BMW V12 LMR. Minulý rok v sérii Art Car se upravovalo malé BMW Z4, upravoval ho umělec Robin Rhode.

Letošní automobil BMW M3 GT2 je pomalován pestrými různobarevnými čarami, které se táhnou od masky vozu, skoro až po výfuk. Kromě skel a kol, je pomalovaný každý kus na automobilu, včetně velkého přítlačného křídla. Z boku a z čela auta vytvářejí čáry dlouhé, vodorovné pruhy a automobil vypadá jako kdyby projížděl světelnou rychlostí. Celá auto má v lidech vzbuzovat hlavně energii a kladnou náladu. Pokud byste chtěli tento automobil vidět na živo, tak je uschován v uměleckém Pařížském muzeu Centre Pompidou.

Zdroj: Bedlive.info

Nepřehlédněte

Pri ISS pristálo japonské vesmírne vozidlo

Pri ISS pristálo japonské vesmírne vozidlo

7.1. | 02:43 Veda.sme.sk

Japonská nákladná vesmírna loď priviezla na Medzinárodnú…

Cenu T. S. Eliota získal nobelista Derek Walcott za…

Cenu T. S. Eliota získal nobelista Derek Walcott za „dojemnou a formálně dokonalou“ sbírku - Topzine

7.2. | 08:42 Topzine.cz

Spisovatel, básník a dramatik Derek Walcott, který v roce…

Unikající formaldehyd uzavřel obchvat Olomouce

Unikající formaldehyd uzavřel obchvat Olomouce

29.1. | 14:44 Novinky.cz

Unik formaldehydu, převáženého kamiónem, zablokoval v pátek…

Del Ponteová dala zničit důkazy obchodu s lidskými…

Del Ponteová dala zničit důkazy obchodu s lidskými orgány

29.1. | 13:26 Novinky.cz

Carla del Ponteová, bývalá hlavní žalobkyně haagského soudu…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost

Anonym