Nejjednodušší jídla bývají často těmi nejlepšími. To, že se nám občas i něco velmi jednoduchého nepodaří, ví každá z nás. Nabízíme vám proto několik rad, jak se vyhnete trapasům v kuchyni.
Nejjednodušší jídla bývají často těmi nejlepšími. To, že se nám občas i něco velmi jednoduchého nepodaří, ví každá z nás. Nabízíme vám proto několik rad, jak se vyhnete trapasům v kuchyni.
Při přípravě těsta nebo krému rozklepávejte vejce vždycky po jednom a do nové skleničky. Kdyby bylo jedno vejce zkažené, nezničíte si jím už rozklepnutá vejce, nebo dokonce celé těsto.
Potřebujete : vejce, 2 polévkové lžíce Smetany a koření. Směs smíchejte a vylijte do vymaštěné formy. Pečte ve vodní lázni při 160 °C asi 7 minut. Potom je obložte nakrájenou šunkou, sýrem a cibulí.
Žloutek je klasický zahušťovač. Nejdříve ho smíchejte s 1 polévkovou lžící hotové omáčky, potom přimíchejte zbytek omáčky. Jako náhradu můžete žloutek vyšlehat ve vodě a přidat k němu víno nebo vývar s kořením a bylinkami.