Koníčky | Zvířata

Pavel Dvořák: Pořídím si obří slepici na vodítku

Hodnocení

Na chovatele Pavla Dvořáka jsou v Základní organizaci Českého svazu chovatelů Tábor – Měšice právem pyšní. Ve svých šestnácti letech je stále nejmladším chovatelem na Táborsku a úspěšně reprezentuje svou organizaci. Jen za loňský rok získal v soutěžích dvacet čestných cen. Radost z něj má i Táborské soukromé gymnázium, kde studuje. Letos, stejně jako loni, si přivezl čestné uznání ze soutěže Jihočeský talent. Ve výčtu jeho úspěchů by se dalo dlouho pokračovat. Nyní se specializuje na chov hrabavé zakrslé drůbeže a japonských křepelek. Také se připravuje ke zkouškám na posuzovatele drůbeže. Schůzku k rozhovoru jsme si dali mezi voliérami, aby nám ptáčci pomáhali, kdyby mně došly otázky a Pavlovi jeho humor.

Pavel Dvořák: Pořídím si obří slepici na vodítku
Pavel Dvořák: Pořídím si obří slepici na vodítku

Tábor — Na chovatele Pavla Dvořáka jsou v Základní organizaci Českého svazu chovatelů Tábor – Měšice právem pyšní. Ve svých šestnácti letech je stále nejmladším chovatelem na Táborsku a úspěšně reprezentuje svou organizaci. Jen za loňský rok získal v soutěžích dvacet čestných cen. Radost z něj má i Táborské soukromé gymnázium, kde studuje. Letos, stejně jako loni, si přivezl čestné uznání ze soutěže Jihočeský talent. Ve výčtu jeho úspěchů by se dalo dlouho pokračovat. Nyní se specializuje na chov hrabavé zakrslé drůbeže a japonských křepelek. Také se připravuje ke zkouškám na posuzovatele drůbeže. Schůzku k rozhovoru jsme si dali mezi voliérami, aby nám ptáčci pomáhali, kdyby mně došly otázky a Pavlovi jeho humor.

To je takzvaná zdrobnělá sulmtálka. Zlatě pšeničná. V tomhle barevném rázu chovám sulmtálky v České republice jen já. Ale je těžké sehnat do nich krev. Pro tu musím do zahraničí.

Ale ne, to se jenom tak mezi chovateli lidově říká, když pro slepičku sháníme nepříbuzného kohoutka. Z čím větší dálky, tím lépe. Osvěžujeme tím genetickou výbavu chovu.

Letos jsem si ho přivezl z Rakouska a stál mě patnáct set na naše koruny. Chovatelství je sice krásné, ale není to levná záležitost. Taťka má naštěstí pro můj koníček pochopení a kupuje krmivo. To je velká pomoc. Za svoje peníze pak pořizuji vitamínové doplňky a podobně. Na další chovnou drůbež si vydělávám tím, že prodám, co sám odchovám.

Zdroj: Taborsko.webnode.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Jaroslav D. Ptáček

    Jaroslav D. Ptáček, 25.3.2011 000 13:30

    Rozhovor Josefa Musila s táborským chovatelem Pavlem Dvořákem, který byl publikován v týdeníku Táborsko, si můžete přečíst v nekrácené verzi na stránce internetového Magazínu Táborsko sobě. Josef Musil Elnorsen foto: ilustrační Vyšlo v Týdeníku Táborsko č. 11/2011, 16. března 2011

  • Lucie Sivá

    Lucie Sivá, 25.3.2011 000 13:56

    šikovnej kluk :)

  • Stanislav Vašina

    Stanislav Vašina, 27.3.2011 000 10:40

    Nyní se specializuje na chov hrabavé zakrslé drůbeže a japonských křepelek. ... to je tedy frajer! :)

  • Hana Konvesz

    Hana Konvesz, 27.3.2011 000 11:06

    šikula tyjo -))

  • Katarína Hegyesy

    Katarína Hegyesy, 28.3.2011 000 17:52

    ja vidzela na vylece v Nymburce v ich minizoo šlipku, co vypadala jak kralik, taku mala sersc..

  • Anonym

Oblíbenost