Kultura | Hudba a MP3

Rozpolcená Osobnost

Hodnocení

Náchodská hudební legenda opět ožila! Zavzpomínejte v krátkém shrnutí na historii kapely Rozpolcená Osobnost. Viděli jste ji někdy? Slyšeli jste ji někdy? Pokud ano, určitě Vás ohlednutí za její historií určitě potěší.

Rozpolcená Osobnost
Rozpolcená Osobnost

Existencionálně nestálá hudebně nevymezená formace Rozpolcené Osobnosti vznikla 1.1.1999 v Novém Městě nad Metují jako alternativní hudební trio Swý. Záhy se však usídlila v Náchodě a po přibrání nových členů začala vystupovat podsoučasným názvem Rozpolcená Osobnost. Kapela úspěšně působila převážně na východočeské hudební scéně, kde odehrála desítky solových i festivalových koncertů. Ačkoliv pevné jádro Rozpolcené Osobnosti (zpěv, solová kytara a bicí) zůstalo po celou dobu existence skupiny prakticky nezměněné, postupně se na nástrojových postech vystřídala téměř dvacítka hudebníků z okolí Náchoda a z Broumovského výběžku.

S příchodem nového milénia kapela sice několikrát utichla, ale vždy se po nedlouhé době opět postavila na podium. Nespočet comebacků Rozpolcené Osobnosti zapříčinil rozpolcenost všem jejím členům, kteří v podstatě už ani nevěděli, jestli zrovna nevystupují v revivalové kapele. Kdyby tomu tak ale bylo, horší objekt si pro coververze vybrat nemohli. V roce 2005 tedy došlo k logickému vyustění stagnující situace a kapela se po vydařeném kocertu pro Jana Pavla II. ve Vatikánu rozhodla, že pozastaví svoji činnost.

V roce 2011 se Rozpolcená Osobnost po téměř sedmileté pauze rozhodla pro další ze svých comebacků. Při reorganizaci seskupení došlo k zásadní změně ve složení hudebníků a kapela ve svém středu uvítala zbrusu novou rytmickou sekci. V nové sestavě se Rozpolcená Osobnost začala soustředit na studiovou práci a tvorbu nového repertoáru, který symbolicky poprvé představila na své domovské scéně, za kterou vždy považovala čajový klub Poklop v Náchodě.

Zdroj: Rozpolcena-osobnost.cz

Nepřehlédněte

Už to nejde jako za mlada:-)

Už to nejde jako za mlada:-)

7.1. | 02:43 Video.maxizabava.cz

Zábava v důchodu aneb už to tolik nejde:-)

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

7.1. | 02:43 Koule.cz

Slovenští punkrockeři Horkýže slíže vydávají pod názvem V…

Iron Man 3 - první trailer

Iron Man 3 - první trailer

23.10. | 20:39 Filno.pise.cz

Včera jste se mohli podívat na první plakát k filmu Iron Man…

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

7.10. | 14:53 Hudebniakce.cz

Máte kapelu nebo jen rádi zpíváte, chtěli by jste natočit…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym