Kultura | Hudba a MP3

Skupina Mothers Follow Chairs letos slaví 10. výročí založení

Anonym

01:05 | 25.9.2009
Anonym

Hodnocení

Kapela svým podzimním turné " Bluesové narozeniny tour " oslaví své 10. výročí založení. Do povědomí posluchačů se skupina zapsala již na začátku svého působení svou účastí na dnes již největším bluesovém festivalu ve střední evropě Blues Alive. Na prestižní festival postoupila kapela poté, co na jaře roku 2000 zaujala porotu doprovodného projektu Blues Aperitiv, jenž každoročně vyhledává nadějné bluesové talenty. Od té doby se skupina vystupuje na různých jazzových a bluesových festival v Čechách i v zahraničí.

Skupina Mothers Follow Chairs letos slaví 10. výročí založení
Skupina Mothers Follow Chairs letos slaví 10. výročí založení

Kapela svým podzimním turné " Bluesové narozeniny tour " oslaví své 10. výročí založení. Zahájí turné 26.9. v Holešově - Drive clubu na akci s názvem SATURDAY in BLUE od 19.30.Do povědomí posluchačů se skupina zapsala již na začátku svého působení svou účastí na dnes již největším bluesovém festivalu ve střední evropě Blues Alive. Na prestižní festival postoupila kapela poté, co na jaře roku 2000 zaujala porotu doprovodného projektu Blues Aperitiv, jenž každoročně vyhledává nadějné bluesové talenty.

Od té doby se skupina vystupuje na různých jazzových a bluesových festival v Čechách i v zahraničí. Např. Jazz Goes To Town, Living Blues festival či na v polsku dobře známém Suwalki blues festival. Příznivci tohoto žánru znají kapelu také z televizního pořadu Blues ze Staré Pekárny. Pro Mothers Follow Chairs je typický drásavě temný soulový projev zpěvačky.

Skupina při sestavování svého repertoáru čerpá z bluesových standardů, které přetváří vlastními aranžemi, obdobným způsobem jako současné americké hvězdy blues a soulu - například Cassandra Wilson nebo Shemekia Copeland. " Jde většinou o dávno zašlý song v nové a živější úpravě, " říká zpěvačka, podle níž kapelu nejvíce lákají jak bluesové standardy, tak i skladby, které nejsou moc známé. " Důležitý je pro nás náboj, který píseň má, " dodává.

Na současném podzimním turné formace zahraje v jazzových a bluesových klubech, tak i na festivalech, mj. opět na již zmiňovaném Blues Alive, jako součást vzpomínkového věčera na nedávno zesnulou bluesovou legendu Koko Taylor. Vidět slyšet kapelu mohou posluchači také v Dobrém ránu s Českou televizí a v Českém rozhlase Olomouc.

Zdroj: Praha-Tip.cz

Nepřehlédněte

Už to nejde jako za mlada:-)

Už to nejde jako za mlada:-)

7.1. | 02:43 Video.maxizabava.cz

Zábava v důchodu aneb už to tolik nejde:-)

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

7.1. | 02:43 Koule.cz

Slovenští punkrockeři Horkýže slíže vydávají pod názvem V…

Iron Man 3 - první trailer

Iron Man 3 - první trailer

23.10. | 20:39 Filno.pise.cz

Včera jste se mohli podívat na první plakát k filmu Iron Man…

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

7.10. | 14:53 Hudebniakce.cz

Máte kapelu nebo jen rádi zpíváte, chtěli by jste natočit…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost