Volný čas | Zábava

Sony BDV-IT1000: Modré kino ve štíhlém balení (recenze)

Deefha

07:36 | 17.1.2009
Deefha

Hodnocení

Leader Blu-ray technologie ví jistě velmi dobře, čím nalákat zákazníka: kromě kvalitního Blu-ray přehrávače a výkonného receiveru je součástí řešení i mírně netradiční design reprosoustavy, na který dnes slyší stále větší cílová skupina.

Sony BDV-IT1000: Modré kino ve štíhlém balení (recenze)
Sony BDV-IT1000: Modré kino ve štíhlém balení (recenze)

Domácí kina, tedy kompletní sady přehrávače, receiveru / zesilovače a reprosoustavy, patří k vyhledávaným výrobkům hlavně mezi nepříliš náročnými a řekněme i méně technicky zdatnějšími uživateli. Vybalit z jedné krabice sestavu vytvořenou přímo výrobcem je přece jen jednodušší a pohodlnější, než skládat podobné řešení na bázi samostatných komponent. Zejména v DVD segmentu, který je v současné době na vrcholu, se sestavy domácího kina těší velké oblibě – značný podíl na tom má celková cena takového řešení, která může být velmi lákavá i v případě zvučné značky.

Blu-ray domácí kina zatím tak běžná nejsou, i když se jich například na letošní rok chystá celá řada (viz informace z nedávného veletrhu CES 2009) a lze předpokládat zvýšení zájmu ze strany těch uživatelů, kteří chtějí s vysokým rozlišením prostě jen „nějak“ začít. Zatím totiž stále platí, že i ty nejlevnější samostatné Blu-ray přehrávače jsou vysoko nad cenou průměrných DVD přehrávačů, které lze pořídit doslova za pár set korun.

Jedním takovým kompletním Blu-ray domácím kinem, které by mělo co nejvíce usnadnit vstup do světa „modrých“ disků s rozlišením 1080p, je nový model BDV-IT1000 od společnosti Sony. Ta jakožto leader Blu-ray technologie ví jistě velmi dobře, čím nalákat potenciálního zákazníka; hned na úvod lze totiž říct, že kromě kvalitního Blu-ray přehrávače a receiveru, výkonnostně odpovídajícího použité reprosoustavě, je součástí řešení i mírně netradiční design, na který dnes slyší stále větší cílová skupina.

Srdcem sestavy, schopné zprostředkovat HD obrazový a zvukový zážitek prakticky ihned, je Blu-ray přehrávač kombinovaný s receiverem a zesilovačem. Přehrávač technologicky vychází z modelu Sony BDP-S350, který byl představen loni v létě. Oproti modelům předchozí, druhé generace (viz naše recenze Sony BDP-S300 a BDP-S500) se tedy může pochlubit hned několika podstatnými vylepšeními, mezi které patří především výrazné zrychlení načítání disků a celkové práce se zařízením, interní dekódování Dolby TrueHD a DTS-HD Master audio, podpora Blu-ray profilů 1.1 (BonusView) i 2.0 (BD-Live) a s tím související možnost připojení k internetu pomocí ethernetu.

Zdroj: Hdmag.cz

Nepřehlédněte

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

Jiřina Vetchý nechtěl hrát Okresní přebor se Sobotou

7.1. | 02:43 Aktualne.centrum.cz

Aktuálně.cz - kompletní zpravodajství, zprávy z domova i ze…

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

Holky a tráva: Prolistujte si konopný kalendář

7.1. | 02:43 Reflex.cz

Přestože je všeobecně známo, že pěstování konopí je převážně…

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

Trucky na ledě 2. řada ONLINE

7.1. | 02:43 Truckynalede.cz

Trucky na ledě jsou zpátky na Prima COOL a také na…

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

Vznikla Iniciativa Petr Čtvrtníček prezidentem

4.11. | 13:32 Taborsko.webnode.cz

ČR - V říjnu 2012 vznikla na sociální síti Facebook občanská…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost

Vydrus