Kultura | Filmy a recenze

Tom Hanks trávil své dětství s otcem

Anonym

11:14 | 21.5.2009
Anonym

Hodnocení

Uhlazený elegán se smyslem pro etiketu, který je ale schopný zahrát role neskutečné rozmanitosti. Tom Hanks patří k hollywoodským celebritám, které nemají za potřebí dostávat se na titulní stránky kvůli skandálům. Raději za sebe nechává mluvit svou práci, a to skvěle odvedenou.

Tom Hanks trávil své dětství s otcem
Tom Hanks trávil své dětství s otcem

Thomas Jeffrey Hanks se narodil 9. července 1956 ve městě Concord, Kalifornie, USA. Má tři sourozence: sestru Sandru a bratry Lawrence a Jimiho. V roce 1961 (v Tomových pěti letech) se jeho rodiče, matka Janet Merilyn Frager a otec Amos Mefford Hanks, rozvedli. Většinu svého dětství strávil malý Tom se svými sourozenci u otce. Rodina se často stěhovala. Nakonec se usadili v Oaklandu v Kalifornii, kde Tom nastoupil na tamní střední školu. Během studia hrál ve školním divadle. Po absolvování v roce 1974 začal navštěvovat vysokou školu v Hayward v Kalifornii. Ani na vysoké škole nepolevil ve své amatérské herecké činnosti.

V roce 1977 se poprvé zúčastnil letního festivalu Shakespearových her Great Lakes Shakespeare Festival v Ohaiu. Následující tři roky strávil každé léto na festivalu hraním v různých Shakespearových hrách. V zimě se podílel na práci v divadelní společnosti v Sacramentu. V průběhu roku 1978 se poprvé oženil s herečkou a producentkou Samanthou Lewes, která mu porodila syna Colina a dceru Elizabeth. O devět let později se ale manželství rozpadlo.

Po třech létech strávených na festivalu, se přestěhoval roku 1980 do New Yorku, kde se poukoušel získat roli ve filmu. Zúčastnil se mnoha konkursů, zpočátku příliš štěstí neměl. Získal jen malou roli ve filmu On ví, že jsi sama (He Knows, You´re alone, 1980). Nedlouho po dotočení se přestěhoval do Los Angeles, kde ho přijali do TV sitcomu Bosom Buddies (1980). Příležitostně účinkoval v několika dalších seriálech ale významnější herecký počin přišel v roce 1982 ve filmu Příšery (Mazes and Monsters).

První snímek, kterým se Tom dostal do podvědomí diváků byla komedie Žbluňk (Splash, 1984). Nadále pokračoval v hraní, většinou však v nepříliš úspěšných snímcích. Smůlu definitivně prolomil film Velký (Big, 1988). Zahrál si 13 letého chlapce uvězněného v tělě 35 letého muže. Získal tím uznání krititky i diváků a získal tak první nominaci Akademie pro nejlepšího herce. Úspěšný rok završil sňatkem s hereckou kolegyní Ritou Wilson. Mají spolu dva syny, Chestera a Trumana.

Zdroj: Topzine.cz

Nepřehlédněte

Už to nejde jako za mlada:-)

Už to nejde jako za mlada:-)

7.1. | 02:43 Video.maxizabava.cz

Zábava v důchodu aneb už to tolik nejde:-)

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

7.1. | 02:43 Koule.cz

Slovenští punkrockeři Horkýže slíže vydávají pod názvem V…

Iron Man 3 - první trailer

Iron Man 3 - první trailer

23.10. | 20:39 Filno.pise.cz

Včera jste se mohli podívat na první plakát k filmu Iron Man…

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

7.10. | 14:53 Hudebniakce.cz

Máte kapelu nebo jen rádi zpíváte, chtěli by jste natočit…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym