Kultura | Filmy a recenze

Filmoláda » Hodinu nevíš: Heparinový vrah na stříbrném plátně - Film online

Anonym

18:39 | 22.2.2010
Anonym

Hodnocení

film je podvod, spáchaný na lidech kteří na něm pracovali anedostali za něj zaplaceno!!! A VŠICHNI KDO NA NĚM VYDĚLÁVAJÍ JSOU SPROSTÍ ZLODĚJI A PODVODNÍCI!!!!!!!!!!!!!!!!!

Filmoláda » Hodinu nevíš: Heparinový vrah na stříbrném plátně - Film online
Filmoláda » Hodinu nevíš: Heparinový vrah na stříbrném plátně - Film online

Nejsou tomu ani tři roky, co českou veřejnost ochromily zprávy z Havlíčkova Brodu. Právě v tamní nemocnici totiž sanitář Petr Zelenka, českými médii překřtěný na „heparinového vraha“, usmrtil nejméně sedm postarších pacientů a o smrt dalších několika se alespoň pokusil. Film inspirovaný tímto kriminálním případem nyní míří do kin.

Na počátku celého filmového projektu Hodinu nevíš (původní název Pocity vraha) je knižní titul jihlavského psychologa Miroslava Skačániho Vraždy ze závisti (Parola, 2007), kterým se jeho autor pokusil fiktivním příběhem objasnit myšlenkové pochody heparinového vraha. Jedním ze Skačániho pacientů totiž jednu chvíli byl i ambiciózní sanitář Petr Zelenka, který v domnění, že dělá správnou věc, připravil řadu nemohoucích pacientů o to poslední, co jim zbylo. Tahle hra na Boha, jak trefně označili Zelenkovo chování sami tvůrci filmu, je pak i ústředním motivem filmového zpracování.

O realizaci snímku se značnou měrou postaral režisér a scenárista Dan Svátek (Blízko nebe), který právě společně se Skačánim usedl ke stolu a knižní thriller přepsal do podoby filmového scénáře. Jejich úmyslem přitom nebylo rekonstruovat detailně případ z havlíčkobrodské nemocnice, ale představit divákům případ obecně jako ukázku lidského myšlení. Filmová vize tak rozhodně není věrnou kopií policejního vyšetřování a v mnohém se od své reálné předlohy odklání. Motivy a způsob provedení však zůstávají zachovány.

Do hlavní role nemocničního zabijáka Hynka obsadil režisér Dan Svátek Václava Jiráčka, zatím neokoukanou tvář české herecké scény. Mladého herce jsme zatím měli možnost vidět třeba v Renčově Na vlastní nebezpečí nebo loňském válečném dramatu Hlídač č. 47 stejného režiséra. Role vraždícího sanitáře, který tak patrně činil ze závisti doktorům, je však jeho debutem v hlavní roli. Hned o dva týdny později jej však uvidíme i v ústřední roli slovenského opusu Jánošik. Pravdivá historie (článek zde), kvůli níž zvažoval i neúčast na Svátkově snímku. Nakonec však kývl a s blížícím se podzimem tak jeho tvář uvidíme v kinech hned dvakrát.

Zdroj: Filmolada.cz

Nepřehlédněte

Už to nejde jako za mlada:-)

Už to nejde jako za mlada:-)

7.1. | 02:43 Video.maxizabava.cz

Zábava v důchodu aneb už to tolik nejde:-)

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

Horkýže slíže vydávájí výběrovku a jedou na turné

7.1. | 02:43 Koule.cz

Slovenští punkrockeři Horkýže slíže vydávají pod názvem V…

Iron Man 3 - první trailer

Iron Man 3 - první trailer

23.10. | 20:39 Filno.pise.cz

Včera jste se mohli podívat na první plakát k filmu Iron Man…

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

Zrecykluj song a vyhraj vlastní videoklip

7.10. | 14:53 Hudebniakce.cz

Máte kapelu nebo jen rádi zpíváte, chtěli by jste natočit…


Komentáře

  • Anonym

    Anonym, 22.2.2010 000 18:48

    TAK TAKHLE SE U NÁS DĚLÁ UMĚNÍ !!!!!!!!!!

  • Anonym