Koníčky | Dům a zahrada

HELUZ Family 2in1 získala cenu GRAND PRIX

Hodnocení

Společnost Heluz získala z mezinárodního veletrhu nízkoenergetického stavění FOR ARCH cenu GRAND PRIX za cihly HELUZ Family 2in1. Jedná se o broušený cihelný blok s integrovanou izolací.

HELUZ Family 2in1 získala cenu GRAND PRIX
HELUZ Family 2in1 získala cenu GRAND PRIX

Ocenění GRAND PRIX si z mezinárodního veletrhu nízkoenergetického stavění FOR ARCH odvezl broušený cihelný blok s integrovanou izolací HELUZ Family 50 2in1. Jako svou hlavní letošní novinku jej zde představila společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Porota na produktu ocenila především nové progresivní řešení směřující k výraznému zlepšení tepelněizolačních vlastností jednovrstvého cihelného zdiva, které umožňuje naplnit požadavky podle novely Směrnice o energetické náročnosti budov (EPBD II.). „Na vývoji tohoto produktu jsme společně s odborníky z ČVUT pracovali několik let a jsme velmi rádi, že porota kvalitu výrobku ocenila, “ komentuje ocenění Ing. Jan Krampl, obchodní ředitel společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s., a dodává: „Jednovrstvé zdivo z cihel HELUZ Family 2in1 s rezervou splňuje požadavky na obvodové konstrukce nulových, pasivních a nízkoenergetických domů bez dodatečného zateplení a věříme, že má předpoklad stát se lídrem na trhu stavebních materiálů.“ Do soutěže o nejpřínosnější výrobek či technologii veletrhu FOR ARCH 2011 bylo přihlášeno 22 exponátů. Odborná porota udělila cenu GRAND PRIX pěti z nich.

Nové broušené cihelné bloky v sobě spojují ty nejlepší vlastnosti kvalitního zdicího materiálu a tepelné izolace. Základem produktu je v Česku i na Slovensku oblíbená cihla HELUZ Family, do jejíchž dutin je vložena tepelná izolace v podobě expandovaného polystyrenu. Výsledkem je tak zdicí materiál, který má nejlepší tepelněizolační parametry na trhu a je vhodný pro výstavbu domů s téměř nulovou spotřebou energie. Polystyren je v dutinách cihel pevně fixovaný a i při vyřezávání otvorů pro elektroinstalace či úpravách velikosti bloku zůstává uvnitř cihel. Nabízí výborné tepelněizolační vlast­nosti, jež dosahují lepších parametrů než minerální vlna. Cihelné bloky HELUZ Family 2in1 jsou v prodeji od léta letošního roku a na For Archu absolvovaly svou veletržní premiéru.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vznikla v roce 1992. Vlastní celkem osm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí, výroba roletových překladů a výroba cihelných komínů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna.

Zdroj: I-rodinka.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym