Koníčky | Cestování

Já šnek achatina achatina | achatinaweb

Anonym

12:19 | 16.9.2010
Anonym

Hodnocení

článek popisuje Afriku z pohledu chovatele zvířectva, které pochází z vlhkého a horkého kontinentu. Informace o sběru šneků, je zajímavá perlička z kultury lidí žijící v Africe

Já šnek achatina achatina | achatinaweb
Já šnek achatina achatina | achatinaweb

Pocházím z afrického kontinentu, přesněji ze středozápadní Afriky. Mám rád teplo a vlhko, protože u mě doma je teplo skoro pořád. Taky sluníčko svítí hezky dlouho a to celý den (12h).Domorodci mě sbírají, aby měli jídlo. Také mě prodávají. Jsem jedna ze zemědělských komodit. Tolik k představení mojí domoviny a teď se můžete podívat na meteorologické informace týkajících se jednotlivých zemí středozápadní Afriky.

Západ Afriky je domovem pro dva rody Achatina a Archachatina. Oblast kolem pobřeží je extrémně mokrá a vlhka. Srážky jsou až do 2 000mm v deštivém období (květen a červen a potom znovu v říjnu). Na severu jsou značně menší srážky, mezi červnem a zářím. Je to rovníková oblast slunce vychází v 6 hodin ráno. Každý den je sluneční svit a noc rozdělen rovnoměrně 12/12 hodin. Pouze od května do června je to rozděleno na 13/11 hodin. Afričané mají dvě období „sklizně“ šneků. Jednou je to v září a potom až květen/červen. Afričané mají šneky buď na obživu nebo na prodej. V Ghaně žijí dva druhy Achatin Achatina achatina a Achatina fulica, a potom dva druhy Archatin Archachatina degneri. Oba druhy jsou známé tím, že mají rádi vlhké tropické podnebí. Nalezneme je hluboko v hustých lesích nebo ve vlhkém vřesovišti.

Teplota v Ghaně nikdy neklesá pod 25°C. Denní rozsah teplot je +/- 5 až 9 °C na severu mezi 7 až 14 °C Srážky v Ghaně jsou menší na jihu než na severu. Nejvíce mokrá oblast je jihozápad kde roční srážky dosahují kolem 2000mm. Na severu jsou roční srážky menší než 1100mm. Nejsušší oblast je v pásu na východ od Sekondi - Takoradi tento pás se táhne až 40 km do vnitrozemí, kde srážky jsou asi 750mm. Zde naleznete bližší informace o zemi ze které poházím -> GHANA

Nigérie se dá charakterizovat velmi vysokými teplotami po celý rok Průměrné roční maximum je 35 °C na severu 31 °C na jihu, průměrné roční minimum 23 °C na jihu 18 °C na severu. Roční úhrn srážek je přes 3800 mm ve Forcados to je pod 650 mm v Maiduguri na severovýchodu země. Déšť začíná v lednu na jihu a postupuje postupně přes zemi. Měsíce červen a září je nejdeštivější v celé zemi. V některých oblastech na jihu dochází k nepatrnému přerušení dešťů asi na dva až tři týdny, toto období je v červenci a začátkem srpna. V severní části země, prší nepřetržitě 3- 6 měsíců.

Zdroj: Achatinaweb.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym