Koníčky | Dům a zahrada

Jak se zbavit mravenců v domácnosti

Hodnocení

Mravenci patří početně mezi vůbec nejrozšířenější hmyz na Zemi. A není proto divu, že si často najdou cestu i k nám na zahradu. A co hůř - nestydí se vstoupit ani přímo do našeho obydlí - domu i bytů. S tím jsou pak spojeny různé nepříjemnosti.

Jak se zbavit mravenců v domácnosti
Jak se zbavit mravenců v domácnosti

Mravenci patří početně mezi vůbec nejrozšířenější hmyz na Zemi. A není proto divu, že si často najdou cestu i k nám na zahradu. A co hůř - nestydí se vstoupit ani přímo do našeho obydlí - domu i bytů. S tím jsou pak spojeny různé nepříjemnosti. Pokud objevíme doma pochodující mravence, pak je dobré s tím urychleně něco dělat, jinak se jich pak jen těžko budeme zbavovat. Mravenci mají rádi Sladké a tudíž je často můžeme objevit ve spížích či komorách, kde si libují na sladkých potravinách. Většinou mají svoje cestičky. A právě na těchto cestách je potřeba jim připravit „pochutinu“, která je velmi rychle vyhubí.

V dnešní době existuje několik přípravků, díky nimž můžeme přítomnosti mravenců v domácnosti zabránit. Kdo nemá rád používání agresivních chemických prostředků, které mravence vyhubí okamžitě, dá určitě raději přednost přípravkům založeným na přírodní bázi, které mají oproti výše uvedeným chemikáliím tu výhodu, že zahubí nejen jednotlivé mravence, ale během několika hodin i celé mraveniště s královnou a dělnicemi.

Právě podchycení celého mraveniště je důležité, neboť jen tak zamezíme nadobro jejich výskytu v domě. V první řadě můžeme využít tzv. mravenčí bufety, do nichž se připraví přírodní insekticidy ( například z kopretiny růžové). Insekticidy jsou sladké, což obecně mravence přitahuje. Tento „bufet“ pak vložíme ve formě misky přímo na dráhu mravenčí stezky do bytu. Sami mravenci se pak postarají o to, že se tento insekticid dostane až do samotného mraveniště, kde pak během několika málo dnů vyhubí celou populaci.

Kromě bufetů se dají využít také různé spreje a postřiky s přírodními insekticidy. Ty jsou vhodné zejména pro ta místa, která jsou jinak těžko dostupná, tedy například pro zmiňované škvíry u zdí apod. tyto postřiky lze využít jak v domácnosti, tak i na zahradě či například ve skleníku, u zdi domu apod.

Zdroj: Maxibydleni.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost