Koníčky | Dům a zahrada

Masivní teakový nábytek

Anonym

11:41 | 25.10.2009
Anonym

Hodnocení

Prodej teakového nábytku v Praze. Kolekce masivního nábytku z teak dřeva: teakové postele, kožené sedací soupravy, stoly, komody, lavice a jiný rustikální či exotický nábytek z teaku.

Masivní teakový nábytek
Masivní teakový nábytek

Původním domovem teaku je jihovýchodní Asie. Hlavním producentem teakového dřeva je Indonesie. Pěstování a udržování teakoveho porostu je v Indonesii řízeno vládní společností na zalesnění- Perum Perhutani. Největším producentem teakového dřeva je ostrov Java. Jeho poloha a klima je jedno z nejkvalitnejších míst na teakové plantáže. Je taky centrem manufaktury, kde je mnoho lidí zaměstnaných právě v manufakturách měnícími teakové dřevo na osobitý a krasný nabytek.

Na dosažení co největší kvality teaku, je potřeba dodržet určité postupy při jeho těžbě a zpracování. Nejvhodnějsí stromy na zpracování jsou stromy kolem 40. roku stáří. Ale zase platí, čím starší strom, tím kvalitnější řezivo.

Teak z Indonezie je celosvětově považován za nejkvalitnější. Teak je tropické, velmi tvrdé dřevo. Teakový strom má velké červenozelené listy s hrubým povrchem. Dorůstá do výšky 30-40m, a může se dožít až 100 let. Dřevo z jadra stromu má hnědou až tmavozlatou barvu. Jako normální koloběh života stromu, listy teaku opadávají v období sucha. S ohledem na pověternostní změny, má teakové dřevo vynikajíci vlastnosti. Největším kladem je jeho schopnost ohýbat se a nezlomit se, i při velkých nárazových větrech. Vlákna teakového dřeva jsou hrubé, což ho dělá jednodušeji zpracovatelným. Další plus je olej, který teak obsahuje. Tento chrání dřevo od hniloby, brouků a bakterií. Tahle unikátní kombinace jeho vlastností, dáva předpoklad vytvářet nábytek nebo doplňky vysoké kvality.

Zdroj: Jawanabytek.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym