Koníčky | Cestování

Nádherný ostrov Kréta

Hodnocení

Nádherný ostrov Kréta je spíš jako malá země než řecký ostrov. Není jen největší řecký ostrov, ale také pravděpodobně nejvíce fascinující a rozmanitý.

Nádherný ostrov Kréta
Nádherný ostrov Kréta

Nádherný ostrov Kréta je spíš jako malá země než řecký ostrov. Není jen největší řecký ostrov, ale také pravděpodobně nejvíce fascinující a rozmanitý. Kréta se pyšní pozoruhodnou historii, jejímž důkazem je minojský palác Knossos v benátské pevnosti Rethymno, staré mešity a byzantské kláštery, jeskyní, která je legendárním rodištěm Dia. Mezi památkami je také benátský přístav Chania v západní části ostrova. Město Heraklion je velmi působivým a dynamickým hlavním městem Kréty.

Kréta je proslulá pro svou přirozenou krásu a romantickou krajinu a určitě zde každý stráví nádhernou dovolenou plnou oddechu a relaxace při zapadajícím slunci. Najdeme zde velkolepá pohoří poseta jeskyněmi vbíhající často až do moře, obrovské náhorní plošiny a úrodné pole. Jižní pobřeží Kréty má jedny z nejkrásnějších pláží plnou osamocených zátok.

Kréťané jsou hrdí a pohostinní lidé, kteří dodržují své tradice a zvyky. Zejména si potrpí na svou tradiční hudební kulturu. Na ostrově naleznete tradiční horské vesnice a zemědělské usedlosti nezasažené cestovním ruchem. A i když pojedete přes Krétu nejnovějším terénním autem, budete muset často projíždět mezi stády ovci a jejich pastýři oblečenými v tradičním oděvu.

Kréta poskytuje zázemí pro téměř čtvrtinu turistů přijíždějících na zájezd do Řecka. Hlavně velká část severního pobřeží je zastavěna hotelovými komplexy. Ostrov je však dostatečně velký, aby si i nezávislý cestovatel našel klidné pláže a strávil tak nezapomenutelné dovolenou.

Zdroj: Newtravel.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost