Koníčky | Cestování

OVB radí: Jedete na hory? Přibalte si kvalitní pojištění odpovědnosti

Hodnocení

Blížily se jarní prázdniny a Alice Koudelková z Loun hledala pro rodinu zajímavou nabídku z oblasti cestovního ruchu. Chtěli s manželem a dětmi aktivně strávit několik dnů dovolené.

OVB radí: Jedete na hory? Přibalte si kvalitní pojištění odpovědnosti
OVB radí: Jedete na hory? Přibalte si kvalitní pojištění odpovědnosti

Blížily se jarní prázdniny a Alice Koudelková z Loun hledala pro rodinu zajímavou nabídku z oblasti cestovního ruchu. Chtěli s manželem a dětmi aktivně strávit několik dnů dovolené. Protože byla rekreační lyžařkou, vydali se za lyžováním do Rakouska, na ledovec Dachstein, ležící v krásném prostředí pohoří Vysoké Taury. S manželem už zde jednou v blízkém Schladmingu byli a pobyt se jim tehdy velice líbil. Dlouho tedy s rozhodováním neváhali ani teď, zabývali se už jen spíše volbou konkrétního střediska a vhodného ubytovacího zařízení.

Sjezdovému lyžování se Alice Koudelková věnovala už od dětských let, podobně jako její manžel. Bylo tedy logické, že k tomuto sportu vedli i děti. I ty už měly jisté zkušenosti, proto byli rodiče přesvědčeni, že všichni zvládnou i náročnější sjezdovou trať. Po příjezdu do lyžařského střediska rodina neskrývala spokojenost. Absolvovali už několik pobytů doma i v zahraničí, ale zdejší podmínky předčily veškerá očekávání. Nejenže zde bylo velké množství sjezdových tratí různého stupně obtížnosti, ale všechny byly i vzorně upravené. A jak sliboval letáček, na vlek nebylo nikde nutné čekat. Čtveřice proto nemarnila čas. Rychle se ubytovala, vybavila výstrojí a vyrazila na přilehlou sjezdovku.

Ve skupině absolvovali šťastně dva sjezdy. Při třetím však Alice Koudelková nabrala na sjezdovce velkou rychlost a snad i vlivem únavy z cesty – nebo možná příprav na ni – se na jízdu plně nekoncentrovala. Navzdory velkému úsilí se jí nepodařilo včas zastavit a na konci sjezdovky srazila stojící dítě. Přivolaná horská služba byla na místě téměř okamžitě, takže život dítěte nebyl v přímém ohrožení. Přesto záchranáři rozhodli, že je nutné dítě okamžitě transportovat vrtulníkem do nejbližší nemocnice. Dítě bylo z důvodu těžkého otřesu mozku hospitalizováno deset dní a náklady na léčbu spolu s účtem za transport vrtulníkem představovaly v přepočtu částku více než milion korun. Alice Koudelková jako viník nehody sice událost oznámila pojišťovně, ale až v tom okamžiku zjistila, že sjednaný limit pojistného plnění odpovědnosti za škodu způsobenou na zdraví jiných osob je příliš nízký, a v tomto případě nedostatečný. Nízká informovanost a podcenění pojištění pak celou rodinu vyšla na půl milionu korun. Tolik činil totiž rozdíl mezi celkovými náklady na léčbu a mezi sumou, kterou uhradila pojišťovna.

Společnost OVB Allfinanz působí na českém trhu od roku 1993 jako dceřiná společnost německé OVB Holding AG. V současné době má téměř 960 tisíc klientů a spravuje více než 2 miliony smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců – pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.

Zdroj: Pr-Web.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym