Koníčky | Dům a zahrada

Tepelná čerpadla

Hodnocení

Tepelná čerpadla patří mezi stále oblíbenější druh vytápění. Tepelná čerpadla vzduch jsou systémem, kdy je zpracováváno teplo z okolí a je použito na vyhřívání například nízkoenergetického domu. Díky tepelnému čerpadlu voda vzduch můžete snížit spotřebu energie až o 65%, Tepelná čerpadla vzduch voda patří k nejoblíbenějším čerpadlům na trhu. Tepelná čerpadla vzduch-voda jsou volena, pokud na pozemku není možné vrtat hlubinné vrty. Více se však dočtete v našem článku tepelná čerpadla voda vzduch na ekologickém portálu zelenámánie.cz

Tepelná čerpadla
Tepelná čerpadla

Produkty, jakými jsou tepelná čerpadla, jdou dnes doslova na dračku. A to zcela oprávněně. Nejenže tepelná čerpadla mají tu vlastnost, že dokáží zcela nahradit zastaralé kotle na vytápění či jiné produkty sloužící k ohřevu vody a vytápění domů, ale jsou velmi šetrná k životnímu prostředí, protože využívají jako zdroj energie přírodní obnovitelné zdroje. V závislosti na typu tepelná čerpadla získávají zdroj energie z vody, vzduchu či země. Stačí tak, abyste měli před svým domem vodní plochu či zahradu a můžete z nich získat energii, která Vám vytopí celý objekt. Navíc se také v případě nedostatku vodní plochy či země dají využít hloubkové vrty, které tak tuto nedostatečnou plochu pro zisk dostatečného množství energie nahradí. Velmi žádanými tepelnými čerpadly jsou ta, která vyrábí tradiční firma ELBA Group. Během desítek let tak vyrobila mnoho řad tepelných čerpadel, která do dnešní doby dovedla téměř k dokonalosti. Tato tepelná čerpadla se vyznačují velmi vysokým výkonem a spolehlivostí.

ELBA Group se specializuje zejména na dva typy tepelných čerpadel, a to na tepelná čerpadla vzduch – voda a země -voda. Čerpadla země -voda, určená zejména pro centrální vytápění a ohřev vody v rodinných domech, bytech, penzionech, ale i krytých bazénech, odebírají teplo pomocí vrtů či zemních kolektorů do plastového potrubí. Za všechny typy z této řady tepelných čerpadel lze vyjmenovat kupříkladu tepelná čerpadla WPC 5 – 13, která jsou určena zejména pro rodinné domy. Předurčuje je k tomu malá plocha pro zastavění, která činí pouze 0, 39 m2. Tato čerpadla jsou vybavena mimo jiné zásobníkovým ohřívačem vody či vestavěným elektrokotlem. Samozřejmostí pak jsou technické bezpečnostní a ochranné prvky pro bezchybný provoz, jakými jsou třeba hlídače tlaku či hlídače sledu fází. Některé produkty tohoto typu jsou pak navíc vybaveny vnitřním prostorovým regulátorem, schopným pasivního dochlazování prostoru.

Tepelná čerpadla vzduch – voda, odebírající energii přímo ze vzduchu, lze díky kaskádovitému zapojení využít nejen v menších objektech typu rodinného domu, ale třeba také pro větší průmyslové objekty. Díky svým vlastnostem pak dokáží efektivně získávat venkovní teplo ze vzduchu i při velmi nízkých teplotách, konkrétně i při -20 °C a to zejména díky propracované technologii a scroll kompresoru. Tato tepelná čerpadla lze samozřejmě pořídit o různých výkonech, nicméně při zapojení do kaskád dosáhneme topný výkon až 168 kW – konkrétně se jedná o tepelná čerpadla WPL 34 A, WPL 47 A a WPL 57 A . Díky tepelným čerpadlům si budete moct říct, že jste ohleduplní vůči okolí a životnímu prostředí, neboť tyto produkty nijak nezatěžují okolní přírodu. Navíc během několika málo let poznáte, jak finančně výhodný pro Vás nákup tepelného čerpadla byl. A pokud se Vám zdá, že je tepelné čerpadlo příliš drahé, pak vězte, že návratnost celé investice se dnes pohybuje pouze v řádu 3 – 5 let, což je v porovnání s životností jen zlomek. Navíc si můžete zažádat o státní dotace z programu Zelená úsporám.

Zdroj: Zelenamanie.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym