2. Vyhláška č. 225/2008 Sb, kterou se stanoví požadavky na doplňky stravy a na obohacování potravin 3. Další předpisy, kterými se řídí např. vybavení a kvalita výrobních prostorů, zdravotní nezávadnost doplňků stravy (obsah TK, mikrobiologie), některé položky označování DS, zacházení s obaly apod. 4. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin.Schvalovací proces HEM: již nejsou přidělována, nyní pouze čj. OVZ Databáze notifikovaných přípravků: http://public.ksrzis.cz/rrh - nabídka - vyhledat pro veřejnost
- v "zelených prodejnách" apod. 2. Běžná prodejní síť potravin, drogerie aj. 3. Zásilkový prodej přes internet - rostoucí segment 4. Systém "Multilevel" Pojem tzv. nových potravin byl zaveden v EU v r. 1997 přijetím Nařízení Evropského parlamentu č. 258/97 o nových potravinách a nových složkách potravin.Účel:







