Společnost

Jak z dluhové pasti? Pomůže Asterie

Anonym

15:21 | 23.4.2010
Anonym

Hodnocení

Na spoustě renomovaných serverech se čím dál častěji objevují témata a články ohledně zadlužování obyvatel. Zajímavé a revoluční řešení nabízí společnost Asterie s.r.o. V celém procesu oddlužení bude Asterie vystupovat jako váš osobní poradce – správce dluhů.

Jak z dluhové pasti? Pomůže Asterie
Jak z dluhové pasti? Pomůže Asterie

Na spoustě renomovaných serverech se čím dál častěji objevují témata a články ohledně zadlužování obyvatel. Ekonomická krize zasáhla snad každého občana. Snížila se kupní síla, zvýšila nezaměstnanost a stále panuje nejistota z dalšího vývoje. Investoři vyčkávají a ekonomika stagnuje.

V nezáviděníhodné situaci jsou především lidé, kteří měli své výdaje „napnuté“ v době konjunktury před rokem 2008. Jedná se především o lidi, kteří hojně nakupovali zboží na splátky či si sjednali úvěry a půjčky. Nebylo výjimkou, že si člověk zažádal o několik úvěrových karet a přitom ještě splácel další závazky. Oproti roku 2008 se nezaměstnanost takřka zdvojnásobila na necelých 10%. Tzn. že prakticky každý desátý člověk nemá práci. A jak ztrátu zaměstnání řešili tito lidé? Samozřejmě dalšími půjčkami! Jelikož si již banky dávaly větší pozor a přísněji kontrolovaly bonitu žadatelů, byli tito lidé odkázání na lichváře a jejich „rychlé půjčky“. A dluhová spirála se roztáčí…

Drtivá většina předlužených lidí neví, jak svůj problém řešit, jen ho odsouvají a neřeší. Nereagují na výzvy a upomínky k zaplacení, nepřebírají si soudní zásilky. Nakonec je jim všechen majetek exekučně zabaven, rozprodán a zbylé pohledávky splácejí (i po zbytek života) formou splátkového kalendáře. Myslíte si, že nemůže být už hůře? Opak je pravdou!

I když už má dlužník veškerý majetek zabavený a musí vycházet s příjmy rovnající se životnímu minimu, je často terorizován vymahačskými firmami vyslanými nebankovními institucemi. Ostré výzvy k uhrazení dlužných splátek a rychlých půjček od nebankovních institucí chodí dlužníkům mnohdy i na obyčejném korespondenčním lístku. Není výjimkou, kdy jsou přímo vylepovány na jejich domovní dveře a sloupech veřejného osvětlení.Tento krok má za úkol dostat člověka do obrovského stresu a tlaku od místního veřejného mínění. Mezi další osvědčené praktiky patří zastrašování, vyhrožování využitím rusky hovořících mužů a dokonce i výhrůžky týkajících se dětí dlužníků. Často chodí vymahači dlužníky navštěvovat v noci. Nezdráhají se dotyčného špehovat a postávat hodiny před jeho domem. Tento tlak může nakonec dlužníka donutit, aby si peníze obstaral další půjčkou od rodiny, známých či trestnou činností.

Zdroj: I-Clanky.cz

Nepřehlédněte

Reálné online obchodování s akciemi, indexy, komoditami…

Reálné online obchodování s akciemi, indexy, komoditami a forexem bez nutnosti vkladu

7.1. | 02:43 Plus500.com

Zkuste si online obchodování s akciemi, indexy, komoditami a…

Občania porazili Ficov štát

Občania porazili Ficov štát

7.1. | 02:43 Sme.sk

Ústavný súd: Stavať cesty na súkromných pozemkoch a zakázať…

Problém dnešní demokracie? Nebojuje se s postoji,…

Problém dnešní demokracie? Nebojuje se s postoji, názory a idejemi, ale s lidmi

7.2. | 09:41 Pravyzastupitel.cz

Jedním z velkých problémů současné české demokracie (potažmo…

Lesy ČR: Napřed akciovka a pak burza, plánuje šéf lesů…

Lesy ČR: Napřed akciovka a pak burza, plánuje šéf lesů Sýkora

7.2. | 08:33 Parlamentnilisty.cz

Ministr zemědělství Ivan Fuksa by rád státní Lesy ČR…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym