Koníčky | Vaření a recepty

Kančí plec na červeném zelí s rozmarýnovo-tymiánovou omáčkou

Btcz

15:53 | 21.10.2008
Btcz

Hodnocení

Pochutnejte si na zvěřině zjemněné zelím a provoněné bylinkami. Díky tomuto receptu budete vědět, jak na ni. Dobrou chuť s knedlíkem Svoboda!

Kančí plec na červeném zelí s rozmarýnovo-tymiánovou omáčkou
Kančí plec na červeném zelí s rozmarýnovo-tymiánovou omáčkou

Kančí (nebo vepřové) maso nakrájíme na nudličky a orestujeme ho na směsi másla a sádla. Když je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a ponecháme stranou. Do masového výpeku přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Opečeme do zlatova. Ke konci restování k zelenině přidáme rajský protlak, cukr a džem a vše zastříkneme octem. Do ohnivzdorné nádoby dáme kysané zelí smíchané s nastrouhanými jablky a divokým kořením. Přidáme orestované maso a zeleninu. Směs dobře promícháme, zalijeme vývarem a vínem a dáme dusit do trouby.

Lístky rozmarýnu a tymiánu dáme vařit do trochy vývaru asi na 30 minut. Po této době osolíme, opepříme, přídáme citrónovou šťávu a víno. Omáčku ještě chvíli povaříme, rozmixujeme a nakonec přecedíme. A aby byla krásně jemná, vmícháme do ní lžičku másla.

Zdroj: Knedlik.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym