Kančí (nebo vepřové) maso nakrájíme na nudličky a orestujeme ho na směsi másla a sádla. Když je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a ponecháme stranou. Do masového výpeku přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Opečeme do zlatova. Ke konci restování k zelenině přidáme rajský protlak, cukr a džem a vše zastříkneme octem. Do ohnivzdorné nádoby dáme kysané zelí smíchané s nastrouhanými jablky a divokým kořením. Přidáme orestované maso a zeleninu. Směs dobře promícháme, zalijeme vývarem a vínem a dáme dusit do trouby.
Lístky rozmarýnu a tymiánu dáme vařit do trochy vývaru asi na 30 minut. Po této době osolíme, opepříme, přídáme citrónovou šťávu a víno. Omáčku ještě chvíli povaříme, rozmixujeme a nakonec přecedíme. A aby byla krásně jemná, vmícháme do ní lžičku másla.







