Koníčky | Vaření a recepty

Kouzla v kuchyni aneb nejlepší internetové recepty - III. | info-koktejl | Zábava | Recepty

Hodnocení

Pokud rádi vaříte nebo ochutnáváte, možná byste se mohli nechat inspirovat dalším dílem nejlepších internetových receptů. Tak tady je.

Kouzla v kuchyni aneb nejlepší internetové recepty - III. | info-koktejl | Zábava | Recepty
Kouzla v kuchyni aneb nejlepší internetové recepty - III. | info-koktejl |…

Smažené bramborové polštářky se zelímIngredience: 70 dkg brambor15 dkg hrubé mouky5 dkg krupice1 žloutek5 dkg uzené slaniny40 dkg kyselého zelí5 dkg cibule5 dkg hl. moukysůlolej na smažení Postup přípravy: Brambory uvařené den předem ve slupce oloupeme, umeleme na masovém strojku, přidáme žloutek, hrubou mouku, krupici, sůl a vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném vále do síly asi 1/2 cm. Z takto vyváleného těsta vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm, na něž klademe na slanině a cibulce udušené vychladlé zelí. Přikryjeme druhým kolečkem, kraje stlačíme a smažíme v horkém oleji.Já jsem smažila ve fritovacím hrnci. Podáváme jako samostatné jídlo se salátem nebo jako přílohu k masitým pokrmům

Autor: pipre (Jana)Kouzelný měšecIngredience: panenská svíčková, kuřecí stehenní steaky, kuřecí játra, šunka, uzená slanina, sůl, cibule, pepř, koření dle chuti, vše přiměřeně, bramborové pusinky Postup přípravy: Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, kuřecí steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet.Kuřecí játru nakrájíme na kostičky, zprudka orestujeme na uzené slanině a odstavíme. Na tuku (já jsem použil sádlo) lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí steaky, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, krátce zarestujeme a rovněž necháme vychladnout. Nyní začíná tvořivá část, kdy obě směsi dáme doprostřed naklepané panenky a vytvoříme měšec, který zavážeme potravinářským motouzem. V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme uvázané „pytlíky“, mírně podlijeme bujónem a pečeme ve vyhřáté troubě (230-250 C) za občasného podlévání a polévání cca 30-35 minut.Bramborové pusinky zhotovíme z tužší bramborové kaše, kterou naplníme do cukrářského rukávu a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kaši ve tvaru pusinek. Pečeme při 200 stupních 15-20 minut. Pusinky z bramborové kaše koupíme i mražené a ty můžeme nejen upéct v troubě, ale i usmažit ve friťáku. Poznámka: Recept jsem získal od šéfkuchařky Beskydského hotelu Relax v Rožnově pod Radhoští. V roce 2006 byl Kouzelný měšec součástí Silvestrovského menu. Moc jsem si pochutnal a jsem rád, že se mi podařilo recept získat a mohl jej hned v lednu připravit pro rodinnou oslavu.Tentokrát jsem šáhl hodně hluboko do archívu. Autor: Jenda1 (Jan Slovák)Rychlá drůbeží játra, jako smaženáIngredience: 1 kg kuřecích jater, grilovací koření, strouhanka, olej, pekáček, alobalPostup přípravy: Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve strouhance a skládáme na pekáček těsně vedle sebe. Nemusíme se bát, že budou namačkaná, vůbec to nevadí. Když je pekáček plný, polejeme to olejem (od oka, asi tak 1 dcl) přikryjeme alobalem a šoupneme do horké trouby cca na 10 minut. Po 10-ti minutách alobal sundáme a necháme dopéct do měkka. Celá procedura netrvá déle než 15-20 minut.Podáváme s bramborem nebo hranolky, tatarkou či dresingem.Autor: MarsíHermelínové bramboryIngredience: brambory, hermelín, niva, šunkový salám (nejlépe krájený), cibule, sýr na strouhání pepř, sůl, smetanaPostup přípravy: Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky stejně jako hermelín, nivu, šunkový salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Vše smícháme opepříme mírně osolíme vložíme do pekáčku a zalijeme smetanou. Před koncem posypem sýrem a dopečeme.Autor: Lída SchmillerováJemelínský makovecIngredience: 60 g másla, 300 g cukru, 2 vanilkové cukry, 2 vejce, 340 g mletého máku, 1/2 l mléka, 340 g polohrubé mouky, 2 prášky do pečivaPostup přípravy: Cukry vejce a máslo ušleháme do pěny, pak přidáme mléko, mák a prosátou mouku s pečícím práškem a vlijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech, pečeme až povrch zezlátne. Můžeme polít citronovou polevou, ale dobrý je i bez ní.Autor: NeznámýObrácené řízkyIngredience: 4 krůtí, kuřecí nebo vepřové řízky, pepř, hořčice, olej, strouhanka, 2 vejce, sekaná pažitka nebo petrželka, sůlPostup přípravy: Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve strouhance. Strouhanku rukou lehce do řízků po obou stranách zatlačíme. Vejce rozšleháme se sekanou zelenou natí a namočíme do nich po obou stranách řízky a ihned je smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.Autor: Vlasta VencováČínské placičkyIngredience: 3 silnější kuřecí řízky, 3 vejce, 1 drobně nakrájená cibule, 4 lžíce Solamylu, sůl, grilovací koření nebo pálivá paprika, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterové omáčky, tuk na smažení Postup přípravy: Kuře nakrájíme na malinké kousky (čtverečky nebo nudličky). Dáme do misky, přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Necháme několik hodin proležet v chladu. Potom tvoříme na pánev malé placičky (jako lívanečky) a smažíme na oleji nebo i na suché teflonové pánvi. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou nebo jen s chlebem, hořčicí a zeleninovým salátem. Můžeme jíst i studené.Autor: Vlasta VencováPalačinkyIngredience: 0, 5 l mléka, 2 vejce, 1 vanilínový cukr, 300 g hladké mouky, špetka soli, olej na smaženíPostup přípravy: Vše dobře rozmícháme ponorným mixérem na hladkou hmotu. Postupně smažíme po obou stranách na pánvi na lžičce oleje. Doporučuji používat speciální pánev na palačinky s nízkým okrajem a nepřilnavým povrchem. Otáčíme nadhozením palačinky do vzduchu pomocí pánve, na kterou ji opět zachytíme (je to jednoduché). Tímto způsobem se zaručeně nepotrhá. Hotové palačinky potíráme marmeládou a zdobíme např. šlehačkou, ovocem atd. Rozpis je na 8 palačinek.Autor: Ivana PřikrylováBorůvkový koláčIngredience: 250 g polohrubé mouky, 100 g krupicového cukru, 100 g másla, 1 lžička prášku do pečiva, 1/8 l mléka, 2 vejce, 500 g borůvekDrobenka: 200 g polohrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukruPostup přípravy: V míse třeme máslo, cukr a žloutky do pěny. Přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. Na pánvičce rozehřejeme cukr a máslo, přisypeme moukou, mícháme, až se začne vše drolit a necháme vychladnout. Těsto lehce obracíme a vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, posypeme ovocem a drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Rozpis je na 4 porce.Doba přípravy: 60 min. Autor: Lada KovářováCuketa vynikajícíIngredience: 2 střední cukety, 8 rajčat, 4 kuřecí řízky, niva či strouhaný eidam, tatra mléko, cibule, česnek 6 stroužků, worchestr, olej, bazalka, sůl, pepřPostup přípravy: Na cibulce osmahneme pokrájené kuřecí řízky a prolisovaný česnek do zlatova, přidáme sůl, pepř a worchestr. Dno zapékací mísy vyložíme pokrájenou cuketou na kolečka. Já jí i oloupu a nenechávám ani vydýchat. Posolíme, přidáme kuřecí směs, poklademe rajčaty pokrájenými na kolečnka, posypeme bazalkou a dle potřeby vrstvy opakujeme. Sýr nebo nivu promícháme s tatra mlékem, popř. vejcem a dáme zapéct.Takto upravená cuketa mám velmi chutná, tak doufám, že někomu recept udělá radost.Autor: Zuzana Korbová

Zdroj: Info-Koktejl.cz

Nepřehlédněte

Optimalizujte si daně před koncem roku

Optimalizujte si daně před koncem roku

15.12. | 00:30 Finexpert.e15.cz

Vhodně zvolenou daňovou strategií lze ušetřit velké množství…

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

Prvý slovenský mačací raj – OZ Mačací raj Nové Zámky

22.10. | 06:40 Wildcats.sk

Mačací raj” je názov súkromného depozitu pre mačičky, ktorý…

Jak využít amatérské fotografie

Jak využít amatérské fotografie

18.10. | 22:08 Web.libimseti.cz

Amatérské fotografování, lidem co jsou technicky zaměření,…

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

Výměna oken při rekonstrukích | Inoutic

18.10. | 17:57 Inoutic.cz

Výměna oken představuje ekonomicky výhodné a…


Komentáře

  • Tento článek ještě nikdo neokomentoval. Buď první!
  • Anonym

Oblíbenost